Kuzu Paça Çorbası Tanımı İçin Materyaller
4 adet kuzu paça
2 lt su
Kaya tuzu
1 tahta kaşığı tepeleme nohut (24 suda bekletilmiş nohut ben nohut yemeğinden artanı koydum)
Terbiyesi İçin
3 diş sarımsak
Yarım limon suyu
Yarım kaşık sirke
Kuzu Paça Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Temizlenmiş 4 adet kuzu paçaları kızgın tavada birkaç dakika çevirerek tütsüleyin.
Düdüklü tencereye 2 litre su koyun, su kaynamaya başlayınca tütsülenmiş paçaları suyun içine atıp kapağını kapatın.
Tam bir saat basınçlı ayarda orta ateşte pişirin.
Tencereyi dikkatlice açtıktan sonra paçaları kesme tahtasına alın ve kemiklerini sıyırıp atın.
Tahtadaki sakatatı küçük küçük kesin, tuzlayın ve çorbaya tekrar atın.
Dövülmüş sarımsağın üzerine limon suyunu ve sirkeyi ekleyin ve çorbaya koyun (Tariflerimi sağlıklı beslenmesi gereken 2 yaşındaki oğlum için yapıyorum, diyete uygundur)
4 adet kuzu paça
2 lt su
Kaya tuzu
1 tahta kaşığı tepeleme nohut (24 suda bekletilmiş nohut ben nohut yemeğinden artanı koydum)
Terbiyesi İçin
3 diş sarımsak
Yarım limon suyu
Yarım kaşık sirke
Kuzu Paça Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Temizlenmiş 4 adet kuzu paçaları kızgın tavada birkaç dakika çevirerek tütsüleyin.
Düdüklü tencereye 2 litre su koyun, su kaynamaya başlayınca tütsülenmiş paçaları suyun içine atıp kapağını kapatın.
Tam bir saat basınçlı ayarda orta ateşte pişirin.
Tencereyi dikkatlice açtıktan sonra paçaları kesme tahtasına alın ve kemiklerini sıyırıp atın.
Tahtadaki sakatatı küçük küçük kesin, tuzlayın ve çorbaya tekrar atın.
Dövülmüş sarımsağın üzerine limon suyunu ve sirkeyi ekleyin ve çorbaya koyun (Tariflerimi sağlıklı beslenmesi gereken 2 yaşındaki oğlum için yapıyorum, diyete uygundur)