Kuzu Pirzola Tanımı İçin Materyaller
600 gram kuzu pirzola
100 gram arpacık soğan
4-5 diş sarımsak
2 adet havuç
3-4 adet biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Kuzu Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kuzu pirzolalarımızı bir kapta zeytin yağı ve kekik ile marine ediyoruz.
Yaklaşık 1 saat bekletiyoruz.
Daha sonrasında kızgın döküm tavada yağsız bir halde pişiriyoruz.
Başka bir tavada yeteri kadar zeytinyağı sarımsak ve soğanları atıp karıştıyoruz.
Sarımsakların kokusu çıkınca içerisine julyen doğranmış havuç ve biberleri atıyoruz.
Daha sonrasında etleri alıp kızara kadar pişiriyoruz.
En son tuz alıp altını kapatıyoruz.
Kuzu Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
600 gram kuzu pirzola
100 gram arpacık soğan
4-5 diş sarımsak
2 adet havuç
3-4 adet biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Kuzu Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kuzu pirzolalarımızı bir kapta zeytin yağı ve kekik ile marine ediyoruz.
Yaklaşık 1 saat bekletiyoruz.
Daha sonrasında kızgın döküm tavada yağsız bir halde pişiriyoruz.
Başka bir tavada yeteri kadar zeytinyağı sarımsak ve soğanları atıp karıştıyoruz.
Sarımsakların kokusu çıkınca içerisine julyen doğranmış havuç ve biberleri atıyoruz.
Daha sonrasında etleri alıp kızara kadar pişiriyoruz.
En son tuz alıp altını kapatıyoruz.
Kuzu Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı