Kuzuların kulakları neden kesilir?
Çobanlar, tanımak için hayvanlarının kulaklarına makas ya da kesici aletlerle, kısa sürede iyileşebilecek küçük kesilerle işaret bırakıyor. Hayvanın kulağındaki kesiğe göre “düz kesik”, “tepeden alık” gibi adlar verilen bu işaretler, koyun, kuzu, keçi ya da oğlakların tanınmasına yardımcı oluyor.Hayvanların kulakları neden kesilir?
köpek familyasının içgüdüsel bir savunma ve saldırı hareketini önlemek içindir. Şöyle ki; köpek familyasına ait her hayvan içgüdüsel olarak rakibinin kulaklarına saldırır. Kulakları hayvanın en zayıf, en acıyan yeridir. Kulağını kaptıran hayvanın kulağını kurtarmadıkça yapacak pek bir şeyi yoktur.Koyuna güzel bir görünüş vermek ve kuyruk civarındaki yapağıları temiz tutmak için koyun kuzu iken kuyruğu kesilir. Kuyruk kesilmediğinde, üzerindeki kıllar çakırdak ve pislikleri toplar, körpe kuzu bu çakırdakları anasının memesi yerine emebilir, neticede kuzu overeating hastalığına tutulur.
6 aylık kuzu ne yer?
Kuzular daha fazla kesif yem yiyebilsin diye! Burada kesif yem dediğimiz yemler, tahıllar ve yağlı tohumlardan oluşur. Arpa, mısır, buğday ve yulaf gibi tahıllar kesif yemin % 70-80′ i kadar olmalıdır. Soya küspesi, pamuk tohumu küspesi, ayçiçeği küspesi gibi yağlı tohum küspeleri de yüzde 20-30 kadar olmalıdır.
4 aylık kuzu nasıl beslenir?
Kuzular 3 aylık olunca sütten kesilir, en iyi meraya salınır.3-4 ay merada beslenir. Mera çok iyi değilse, günde 2-4 kg silo yemi yedirilir (mısır, pancar yaprağı, çayır otu silajı gibi). Ayrıca, günde 500-600 gr. da kesif yem verilir.