Son konular

Kuzulu Bezelye Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Kuzulu Bezelyenin yapılışı Tarifi

imageskuzulubezelyetarifiresimli5ad428af95551

Malzemeler

250 Gr Kuşbaşı Kuzu Eti
1 Kg Bezelye
2 Adet Soğan
6 Kaşık Tereyağı
2 Demet Dereotu
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Tutam Tuz

Hazırlanışı

Soğanları ince ince doğradıktan sonra kuşbaşı et, 3 kaşık yağ, 1 demet dereotu ve tuzla birlikte bir tencereye koyun Orta ateşte biraz su ile 20 dakika pişirin Daha sonra 5 bardak suyun tamamına bezelyeyi, geriye kalan yağı, şekeri katıp 1 saat daha pişirin Piştikten sonra tabağa alıp ustune kalan dereotunu serpiştirerek servis yapın
 
Üst Alt