Kuzulu Bezelyenin yapılışı Tarifi
imageskuzulubezelyetarifiresimli5ad428af95551
Malzemeler
250 Gr Kuşbaşı Kuzu Eti
1 Kg Bezelye
2 Adet Soğan
6 Kaşık Tereyağı
2 Demet Dereotu
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Tutam Tuz
Hazırlanışı
Soğanları ince ince doğradıktan sonra kuşbaşı et, 3 kaşık yağ, 1 demet dereotu ve tuzla birlikte bir tencereye koyun Orta ateşte biraz su ile 20 dakika pişirin Daha sonra 5 bardak suyun tamamına bezelyeyi, geriye kalan yağı, şekeri katıp 1 saat daha pişirin Piştikten sonra tabağa alıp ustune kalan dereotunu serpiştirerek servis yapın
imageskuzulubezelyetarifiresimli5ad428af95551
Malzemeler
250 Gr Kuşbaşı Kuzu Eti
1 Kg Bezelye
2 Adet Soğan
6 Kaşık Tereyağı
2 Demet Dereotu
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Tutam Tuz
Hazırlanışı
Soğanları ince ince doğradıktan sonra kuşbaşı et, 3 kaşık yağ, 1 demet dereotu ve tuzla birlikte bir tencereye koyun Orta ateşte biraz su ile 20 dakika pişirin Daha sonra 5 bardak suyun tamamına bezelyeyi, geriye kalan yağı, şekeri katıp 1 saat daha pişirin Piştikten sonra tabağa alıp ustune kalan dereotunu serpiştirerek servis yapın