Labne Ve Peynir Altı Suyu Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt (Çiğ ya da günlük ikisi de olur)
1 küp süzme peynir
Labne Ve Peynir Altı Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kullanacağınız süt eğer çiğ sütse iyice kaynatmanız gerekli ancak günlük sütse ısıtmanız yeterli olacaktır.
Sütü aynı yoğurt mayalarmış gibi 45-46 derecede kullanacağız. Bunun için serçe parmağınızı süte batırıp 7 saniye bekletin yanmamalısınız ancak sıcaklığını hissetmeniz gerekir.
Bir kaseye peyniri koyup çatalla eziyoruz.
Süt istenen sıcaklığa geldikten sonra 1 kepçe alarak peynirin üzerine döküp karıştırarak pürüzsüz hale getiriyoruz.
Peynir ve süt karışımı hazır olunca kaseyi geri kalan sütün üzerine döküyoruz ve kepçeyle 1 2 kez çeviriyoruz.
Tencereyi sıcak tutacak şekilde güzelce sarıp sarmaladıktan sonra 10 saat hareket ettirmeden mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanma süresi tamamlanınca bir kabın üstüne koyduğumuz süzgecin içine tülbent sererek mayalanan sütü yavaşça boşaltıyoruz.
Tülbenti kenarlarından tutup hafifçe sıkıyoruz ve ağzını bağlıyoruz. Bu şekilde de 1 2 saat kadar bekletiyoruz suyu süzülsün diye.
Tülbenti açarak içinden peynirimizi kaseye koyup buzdolabında, süzülen peynir altı suyunu da buz torbasına boşaltarak buzlukta muhafaza ediyoruz. Bu suyu bebeklerinizin çorbalarına, yemeklerine, muhallebilerine kullanabilirsiniz Afiyet bal şeker olsun
Labne Ve Peynir Altı Suyu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt (Çiğ ya da günlük ikisi de olur)
1 küp süzme peynir
Labne Ve Peynir Altı Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kullanacağınız süt eğer çiğ sütse iyice kaynatmanız gerekli ancak günlük sütse ısıtmanız yeterli olacaktır.
Sütü aynı yoğurt mayalarmış gibi 45-46 derecede kullanacağız. Bunun için serçe parmağınızı süte batırıp 7 saniye bekletin yanmamalısınız ancak sıcaklığını hissetmeniz gerekir.
Bir kaseye peyniri koyup çatalla eziyoruz.
Süt istenen sıcaklığa geldikten sonra 1 kepçe alarak peynirin üzerine döküp karıştırarak pürüzsüz hale getiriyoruz.
Peynir ve süt karışımı hazır olunca kaseyi geri kalan sütün üzerine döküyoruz ve kepçeyle 1 2 kez çeviriyoruz.
Tencereyi sıcak tutacak şekilde güzelce sarıp sarmaladıktan sonra 10 saat hareket ettirmeden mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanma süresi tamamlanınca bir kabın üstüne koyduğumuz süzgecin içine tülbent sererek mayalanan sütü yavaşça boşaltıyoruz.
Tülbenti kenarlarından tutup hafifçe sıkıyoruz ve ağzını bağlıyoruz. Bu şekilde de 1 2 saat kadar bekletiyoruz suyu süzülsün diye.
Tülbenti açarak içinden peynirimizi kaseye koyup buzdolabında, süzülen peynir altı suyunu da buz torbasına boşaltarak buzlukta muhafaza ediyoruz. Bu suyu bebeklerinizin çorbalarına, yemeklerine, muhallebilerine kullanabilirsiniz Afiyet bal şeker olsun
Labne Ve Peynir Altı Suyu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı