Labneli Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo karnabahar
1 paket pınar labne
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağından az zeytinyağı
Labneli Fırında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kaynamış suda karnabaharları 5 -6 dakika kadar haşlıyoruz (yumuşayıp rengi dönene kadar)
Yağlı tepsiye dizip damak tadınıza göre zeytinyağı ,tuz ,karabiber (isteğe bağlı kekik veya biberiye) ile marine ediniz.
Önceden ısıtılmış 220 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .
Bu arada labne peynir, tuz, karabiber ,zeytinyağını karıştırıyoruz .
Bir tabağa yayıyoruz, fırından çıkan karnabaharları üzerine seriyoruz ve biraz zeytinyağı döküyoruz. Afiyet olsun.
Labneli Fırında Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo karnabahar
1 paket pınar labne
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağından az zeytinyağı
Labneli Fırında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kaynamış suda karnabaharları 5 -6 dakika kadar haşlıyoruz (yumuşayıp rengi dönene kadar)
Yağlı tepsiye dizip damak tadınıza göre zeytinyağı ,tuz ,karabiber (isteğe bağlı kekik veya biberiye) ile marine ediniz.
Önceden ısıtılmış 220 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .
Bu arada labne peynir, tuz, karabiber ,zeytinyağını karıştırıyoruz .
Bir tabağa yayıyoruz, fırından çıkan karnabaharları üzerine seriyoruz ve biraz zeytinyağı döküyoruz. Afiyet olsun.
Labneli Fırında Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı