Lahana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 bağ kara lahana
1 adet soğan
Yarım kase haşlanmış mısır
Yarım kase haşlanmış barbunya
3 yemek kaşığı kalın bulgur
2 yemek kaşığı mısır unu
3 yemek kaşığı tereyağ
Kırmızı toz biber
Tuz
Karabiber
Et suyu
Lahana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğanı çok az bir yağda kavuruyoruz.
Sonra küçük küçük kesilmiş lahanaları ekliyoruz.
Üzerine sıcak su ve et suyunu ekleyip güzelce haşlıyoruz.
Lahanalar piştiğinde içine bulguru ek ediyoruz.
Bulgur da pişince mısır ve barbunyayı da ek ediyoruz.
En son mısır ununu biraz suyla açarak çorbaya ek ediyoruz.
Ayrı bir tavada tereyağı eritip toz biberi ekliyoruz.
Bu yağ karışımını da çorbaya ek edip tuz karabiber ve isteğe bağlı pul biber de ekleyerek damak tadımıza uygun son dokunuşları yapıyoruz. Çorbamız hazır mısır ekmeği ile servis edebiliriz. Afiyet olsun
Lahana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 bağ kara lahana
1 adet soğan
Yarım kase haşlanmış mısır
Yarım kase haşlanmış barbunya
3 yemek kaşığı kalın bulgur
2 yemek kaşığı mısır unu
3 yemek kaşığı tereyağ
Kırmızı toz biber
Tuz
Karabiber
Et suyu
Lahana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğanı çok az bir yağda kavuruyoruz.
Sonra küçük küçük kesilmiş lahanaları ekliyoruz.
Üzerine sıcak su ve et suyunu ekleyip güzelce haşlıyoruz.
Lahanalar piştiğinde içine bulguru ek ediyoruz.
Bulgur da pişince mısır ve barbunyayı da ek ediyoruz.
En son mısır ununu biraz suyla açarak çorbaya ek ediyoruz.
Ayrı bir tavada tereyağı eritip toz biberi ekliyoruz.
Bu yağ karışımını da çorbaya ek edip tuz karabiber ve isteğe bağlı pul biber de ekleyerek damak tadımıza uygun son dokunuşları yapıyoruz. Çorbamız hazır mısır ekmeği ile servis edebiliriz. Afiyet olsun
Lahana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı