Lahmacun Börek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yufka
İçi için;
300 gram kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Baharatlar
Sos için;
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Lahmacun Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak iç gerecini hazırlıyoruz. Bunun için pide içi hazırlar üzere materyalleri robottan çekip yahut bıçakla doğrayarak kıymaya ekliyoruz. Tuz yağ ve baharatlarını ekleyip, harmanlıyoruz.
Başka bir kasede sos materyallerini çırpıyoruz.
Yufkanın birini yağlı kağıt serili tepsiye yayıyoruz. Sosu her yerine sürüp, yufkanın sarkan kenarlarını içe katlıyoruz. Öbür iki yufkayıda tıpkı formda ortalarına çokça sos sürüp, tamamlıyoruz.
İç harcımızı eşit halde yufkanın üzerine eşit formda yayıyoruz. Evvelce işittiğimiz 180 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen böreğimizi birinci sıcağı çıkınca geniş kısmından rulo halinde sarıyoruz. Hafif soğuduğu da dilimlere ayırıp servis ediyoruz. Afiyet olsun .
Lahmacun Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yufka
İçi için;
300 gram kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Baharatlar
Sos için;
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Lahmacun Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak iç gerecini hazırlıyoruz. Bunun için pide içi hazırlar üzere materyalleri robottan çekip yahut bıçakla doğrayarak kıymaya ekliyoruz. Tuz yağ ve baharatlarını ekleyip, harmanlıyoruz.
Başka bir kasede sos materyallerini çırpıyoruz.
Yufkanın birini yağlı kağıt serili tepsiye yayıyoruz. Sosu her yerine sürüp, yufkanın sarkan kenarlarını içe katlıyoruz. Öbür iki yufkayıda tıpkı formda ortalarına çokça sos sürüp, tamamlıyoruz.
İç harcımızı eşit halde yufkanın üzerine eşit formda yayıyoruz. Evvelce işittiğimiz 180 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen böreğimizi birinci sıcağı çıkınca geniş kısmından rulo halinde sarıyoruz. Hafif soğuduğu da dilimlere ayırıp servis ediyoruz. Afiyet olsun .
Lahmacun Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı