Lahmacun Börek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yufka
250 gram kıyma
1 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ (eğer kıymanız yağlı ise koymayın)
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı isot (kesinlikle ekleyin, harika bir lezzet katıyor)
Sosu için malzemeler
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı su
Lahmacun Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Domates, soğan, biber ve maydanozu ince ince doğrayalım.
Kıymamızın üzerine ilave edelim ve salçamızı da ilave edip karıştıralım.
Daha sonra baharatlarımızıda ilave edip iyice karıştıralım. (bu arada kıymamızı pişirmiyoruz, çiğ olarak kullanacağız)
Fırın tepsimize yağlı kağıdı serelim ve yufkamızı kenarlarından dışarı çıkacak şekilde koyalım. Ve sosumuzdan sürelim.
2. Yufkamızı buruşturarak diğer yufkamızın üzerine koyalım ve sosumuzdan iyice sürelim 3.Yufkamızıda yine buruşturacak koyalım ve sosumuzdan sürelim.
Dış kısmına gelen yufkamızı diğer yufkalarımızın üzerine kapatalım ve kıymamızı eşit bir şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Pişen böreğimizin üzerine başka bir yağlı kağıt koyup 5 dk bekletelim
İlk sıcağı çıkan böreğimizi rulo şeklinde sarıp, bıçakla bir parmak kalınlığında keselim. Deneyeceklere afiyet şifa olsun
Lahmacun Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yufka
250 gram kıyma
1 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ (eğer kıymanız yağlı ise koymayın)
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı isot (kesinlikle ekleyin, harika bir lezzet katıyor)
Sosu için malzemeler
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı su
Lahmacun Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Domates, soğan, biber ve maydanozu ince ince doğrayalım.
Kıymamızın üzerine ilave edelim ve salçamızı da ilave edip karıştıralım.
Daha sonra baharatlarımızıda ilave edip iyice karıştıralım. (bu arada kıymamızı pişirmiyoruz, çiğ olarak kullanacağız)
Fırın tepsimize yağlı kağıdı serelim ve yufkamızı kenarlarından dışarı çıkacak şekilde koyalım. Ve sosumuzdan sürelim.
2. Yufkamızı buruşturarak diğer yufkamızın üzerine koyalım ve sosumuzdan iyice sürelim 3.Yufkamızıda yine buruşturacak koyalım ve sosumuzdan sürelim.
Dış kısmına gelen yufkamızı diğer yufkalarımızın üzerine kapatalım ve kıymamızı eşit bir şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Pişen böreğimizin üzerine başka bir yağlı kağıt koyup 5 dk bekletelim
İlk sıcağı çıkan böreğimizi rulo şeklinde sarıp, bıçakla bir parmak kalınlığında keselim. Deneyeceklere afiyet şifa olsun
Lahmacun Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı