Lahmacun (Enfes Tadıyla) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 pk kabartma tozu
4 su bardağı un (yumuşak hamur olacak)
İçi için;
300 gram orta yağlı kıyma
2 orta uzunluk kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet domates
Yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz
Lahmacun (Enfes Tadıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak içi için bütün zerzevatları rondodon geçirelim ,domatesin kabuklarını soyalım o denli geçirelim.
Hepsini bir kaba alalım .
İçine kıyma, tuz, baharatlar ekleyelim.
Sıvı yağ ve domates biber salçasını ekleyelim karıştıralım ve ağzını kapatalım buzdolabına koyalım .
Hamur için un hariç tüm gereçleri karıştıralım, yavaş yavaş un ek ederek yoğuralım.
Ele yapışmayan yumuşak hamur olunca bezelere alalım .
Servis tabağı kadar ince açalım, kıymalı harçtan sürelim .
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim .
200 derecede hamuru pisine kadar pişirelim (isteğe nazaran tava da da pişirilir)afiyet olsun.
Lahmacun (Enfes Tadıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 pk kabartma tozu
4 su bardağı un (yumuşak hamur olacak)
İçi için;
300 gram orta yağlı kıyma
2 orta uzunluk kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet domates
Yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz
Lahmacun (Enfes Tadıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak içi için bütün zerzevatları rondodon geçirelim ,domatesin kabuklarını soyalım o denli geçirelim.
Hepsini bir kaba alalım .
İçine kıyma, tuz, baharatlar ekleyelim.
Sıvı yağ ve domates biber salçasını ekleyelim karıştıralım ve ağzını kapatalım buzdolabına koyalım .
Hamur için un hariç tüm gereçleri karıştıralım, yavaş yavaş un ek ederek yoğuralım.
Ele yapışmayan yumuşak hamur olunca bezelere alalım .
Servis tabağı kadar ince açalım, kıymalı harçtan sürelim .
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim .
200 derecede hamuru pisine kadar pişirelim (isteğe nazaran tava da da pişirilir)afiyet olsun.
Lahmacun (Enfes Tadıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı