Lahmacun (Ev Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
Kıymalı harcı için;
Yarım kg dana kıyma
2 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
3 orta boy domates
4-5 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yarım çay bardağı su
Hamuru için;
1.5 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
2 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Lahmacun (Ev Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru için süt, su, maya ve şekeri bir kaba koyup karıştıralım.
Daha sonra kalan malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
1 saat mayalanması için kenarda üzeri kapalı bir şekilde bekletelim.
Kıymalı harcı için; soğan, sarımsak, biberler ve domatesin kabuğu soyulup rondoya koyulup geçirilir.
Kıymanın üzerine bu karışım eklenir.
Suyu, salçası ve baharatları da arzu ettiğiniz kadar ekleyip iyice harmanlanır.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır ve yuvarlanır.
Hafif unlayarak istenilen şekilde ince çok kalın olmayacak bir biçimde açılır.
Kıymalı harçtan alınır ve hamurun üzerine güzelce ince bir şekilde yayılır.
Önceden ısınmış 200 derece fırında 2dk pişirilir.
Fırından farklılıklar gösterebilir.
Altı pişmiş ve hafif kızarmışsa olmuştur.
Üst üste koyup bez yardımıyla üzerlerini kapatın.
Tavada da yapabilirsiniz yağsız bir tavada üzeri kapalı bir şekilde pişirilebilir. Afiyet olsun
Lahmacun (Ev Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kıymalı harcı için;
Yarım kg dana kıyma
2 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
3 orta boy domates
4-5 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yarım çay bardağı su
Hamuru için;
1.5 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
2 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Lahmacun (Ev Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru için süt, su, maya ve şekeri bir kaba koyup karıştıralım.
Daha sonra kalan malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
1 saat mayalanması için kenarda üzeri kapalı bir şekilde bekletelim.
Kıymalı harcı için; soğan, sarımsak, biberler ve domatesin kabuğu soyulup rondoya koyulup geçirilir.
Kıymanın üzerine bu karışım eklenir.
Suyu, salçası ve baharatları da arzu ettiğiniz kadar ekleyip iyice harmanlanır.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır ve yuvarlanır.
Hafif unlayarak istenilen şekilde ince çok kalın olmayacak bir biçimde açılır.
Kıymalı harçtan alınır ve hamurun üzerine güzelce ince bir şekilde yayılır.
Önceden ısınmış 200 derece fırında 2dk pişirilir.
Fırından farklılıklar gösterebilir.
Altı pişmiş ve hafif kızarmışsa olmuştur.
Üst üste koyup bez yardımıyla üzerlerini kapatın.
Tavada da yapabilirsiniz yağsız bir tavada üzeri kapalı bir şekilde pişirilebilir. Afiyet olsun
Lahmacun (Ev Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı