Lahmacun Sevenler Bu Tarifi Mutlaka Denemelisiniz İçin Malzemeler
400 gram orta yağlı dana kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet orta boy domates
1 adet orta boy kırmızı kapya biber
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet yeşil sivri biber
1 küçük diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Hamuru İçin Malzemeler;
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı ılık su
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 yada 2.5 su bardağı un ( kontrollü )
Garnitür İçin;
Maydanoz ,limon ,sumak, kırmızı kuru soğan siz dilediğiniz şekilde ekleyebilirsiniz
Lahmacun Sevenler Bu Tarifi Mutlaka Denemelisiniz Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce hamuru yoğurarak mayalanması için bir kenara alın.
İç harcı hazırlayalım. Tüm malzemeleri bir robottan çekin kıymaya ilave edin, baharatlar ve tuzu da ekleyip iyice yoğurun, bir kenara alın.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler yapın ve servis tabağı büyüklüğünde tezgahta oklava veya merdane yardımıyla açın.
Harcınızdan üzerine bir kaşık yardımıyla incecik yayın.
Ben ocakta iki kapaklı bir tavada orta hararetli bir ateşte pişirdim. Aslında marketlerde satılan balık tavası diye geçiyor ama ben sadece lahmacun yapmak için kullanıyorum.
Tavaya lahmacunu oklava yardımıyla aktarın. Kapağını kapatın burası çok önemli mutlaka kapak kapalı olması lazım.
Çok çabuk pişiyor kontrollü pişirin başından ayrılmayın servis yaparken maydanoz,limon, sumak ve yanında ayran çok yakışıyor .Deneyecek olan herkese kolay gelsin .
Lahmacun Sevenler Bu Tarifi Mutlaka Denemelisiniz Fotoğraflı Yapılışı
400 gram orta yağlı dana kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet orta boy domates
1 adet orta boy kırmızı kapya biber
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet yeşil sivri biber
1 küçük diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Hamuru İçin Malzemeler;
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı ılık su
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 yada 2.5 su bardağı un ( kontrollü )
Garnitür İçin;
Maydanoz ,limon ,sumak, kırmızı kuru soğan siz dilediğiniz şekilde ekleyebilirsiniz
Lahmacun Sevenler Bu Tarifi Mutlaka Denemelisiniz Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce hamuru yoğurarak mayalanması için bir kenara alın.
İç harcı hazırlayalım. Tüm malzemeleri bir robottan çekin kıymaya ilave edin, baharatlar ve tuzu da ekleyip iyice yoğurun, bir kenara alın.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler yapın ve servis tabağı büyüklüğünde tezgahta oklava veya merdane yardımıyla açın.
Harcınızdan üzerine bir kaşık yardımıyla incecik yayın.
Ben ocakta iki kapaklı bir tavada orta hararetli bir ateşte pişirdim. Aslında marketlerde satılan balık tavası diye geçiyor ama ben sadece lahmacun yapmak için kullanıyorum.
Tavaya lahmacunu oklava yardımıyla aktarın. Kapağını kapatın burası çok önemli mutlaka kapak kapalı olması lazım.
Çok çabuk pişiyor kontrollü pişirin başından ayrılmayın servis yaparken maydanoz,limon, sumak ve yanında ayran çok yakışıyor .Deneyecek olan herkese kolay gelsin .
Lahmacun Sevenler Bu Tarifi Mutlaka Denemelisiniz Fotoğraflı Yapılışı