Lahmacun Tarifi İcin Malzemeler Hamuru İcin ;
*1 kg un
*2 kuru toz maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*500 ml ılık sut
*1, 5 cay bardağı sıvıyağ
*Tuz
İci İcin ;
*500 gram kıyma eti (daha azda kullanabilirsiniz)
*3 kuru soğan
*6 diş sarımsak
*1, 5 yemek kaşığı domates salcası
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 kase maydanoz
*2 yemek kaşığı baharat karışımı (7 turlu baharat)
*Tuz
*500 ml sulandırılmış domates sosu (sade)
*Pul biber
*2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
*2 sivribiber
*1 kırmızı acı biber
Acmak İcin ; Un
İsteye Bağlı ; Piştikten sonra sıcak iken tereyağı surebilirsiniz, ben kullanmadım
Lahmacun Tarifi Yapılışı
1
*Hamur icin gerekli tum malzemeler uygun bir kabta iyice yoğurulurMayalanmaya bırakılır
*Mayalanan hamur eşit buyuklukte bezeler yapılır ve ustu ortulerek tekrar mayalanmaya (1015 dakika ) bırakılır(Ben 24 beze yaptım ama acmak istediğiniz buyukluğune gore değişir)
*İci İcin ; Uygun bir kaba kıyma eti katılır
*Robottan gecirilmiş Soğan, biber ve maydanoz eklenir
*Sarımsak rendelenerek ilave edilir
*İci icin gerekli diğer malzemeler eklenerek tuzu kontrol edilir
*Bezeler tek tek acılır, acılan hamurun uzerinden catal gezdirilir (batırılır)baloncukların oluşmaması icin
*Acılan hamura ic harcı surulur ve pişmeye bırakılır
(Ben fırında pişirmediğim icin derece ayarını yazmadım, lahmacun makinesi diye gecen ama tost makinesine benzer, derin olan makinede pişirdim
DENEYECEKLERE Afiyet olsun
*1 kg un
*2 kuru toz maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*500 ml ılık sut
*1, 5 cay bardağı sıvıyağ
*Tuz
İci İcin ;
*500 gram kıyma eti (daha azda kullanabilirsiniz)
*3 kuru soğan
*6 diş sarımsak
*1, 5 yemek kaşığı domates salcası
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 kase maydanoz
*2 yemek kaşığı baharat karışımı (7 turlu baharat)
*Tuz
*500 ml sulandırılmış domates sosu (sade)
*Pul biber
*2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
*2 sivribiber
*1 kırmızı acı biber
Acmak İcin ; Un
İsteye Bağlı ; Piştikten sonra sıcak iken tereyağı surebilirsiniz, ben kullanmadım
Lahmacun Tarifi Yapılışı
1
*Hamur icin gerekli tum malzemeler uygun bir kabta iyice yoğurulurMayalanmaya bırakılır
*Mayalanan hamur eşit buyuklukte bezeler yapılır ve ustu ortulerek tekrar mayalanmaya (1015 dakika ) bırakılır(Ben 24 beze yaptım ama acmak istediğiniz buyukluğune gore değişir)
*İci İcin ; Uygun bir kaba kıyma eti katılır
*Robottan gecirilmiş Soğan, biber ve maydanoz eklenir
*Sarımsak rendelenerek ilave edilir
*İci icin gerekli diğer malzemeler eklenerek tuzu kontrol edilir
*Bezeler tek tek acılır, acılan hamurun uzerinden catal gezdirilir (batırılır)baloncukların oluşmaması icin
*Acılan hamura ic harcı surulur ve pişmeye bırakılır
(Ben fırında pişirmediğim icin derece ayarını yazmadım, lahmacun makinesi diye gecen ama tost makinesine benzer, derin olan makinede pişirdim
DENEYECEKLERE Afiyet olsun