Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tuz
1 kilo un
İç harcı için;
350 gram orta yağlı kıyma
2 büyük soğan
3 çarliston biber
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı domates konservesi veya 3-4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1,5 tatlı kaşığı tuz
Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemelerini karıştırıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurup üstünü kapatıp, dinlenmeye bırakıyoruz.
İç harcı için; soğan sarımsak ve biberleri rondodan çekiyoruz, maydanozları ince ince doğruyoruz sonra tüm malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
Hamuru bezelere ayırıp üzerini temiz bir bezle örtüyoruz. Fırınımızı son ısı ayarında ısıtıyoruz. Bezleri ince yufkalar halinde açıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alıp, üzerine harcımızdan sürüyoruz harç az olursa kuruyor.
Ben taş fırın tadını yakalamak için yarı pişen lahmacunları tüpün üstüne ızgara yerleştirerek alttan tavladım. Pişen lahmacunları iç içe bakacak şekilde kapaklayıp, servis ediyoruz afiyet olsun.
Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tuz
1 kilo un
İç harcı için;
350 gram orta yağlı kıyma
2 büyük soğan
3 çarliston biber
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı domates konservesi veya 3-4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1,5 tatlı kaşığı tuz
Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemelerini karıştırıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurup üstünü kapatıp, dinlenmeye bırakıyoruz.
İç harcı için; soğan sarımsak ve biberleri rondodan çekiyoruz, maydanozları ince ince doğruyoruz sonra tüm malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
Hamuru bezelere ayırıp üzerini temiz bir bezle örtüyoruz. Fırınımızı son ısı ayarında ısıtıyoruz. Bezleri ince yufkalar halinde açıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alıp, üzerine harcımızdan sürüyoruz harç az olursa kuruyor.
Ben taş fırın tadını yakalamak için yarı pişen lahmacunları tüpün üstüne ızgara yerleştirerek alttan tavladım. Pişen lahmacunları iç içe bakacak şekilde kapaklayıp, servis ediyoruz afiyet olsun.
Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı