Son konular

Lahmacun

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
2,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5 -5,5 su bardağı un (Azar azar kontrollü ekleyin)
Kıymalı harç için
500 gram kıyma
2 tatlı kaşığı tuz
2 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil biber
2 adet büyük boy soğan
Bir tutam maydanoz
3 adet domates
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
1 tatlı kalığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı instant maya
Yarım çay bardağı su

Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için 1 çay kaşığı instant maya ,ılık su ve şekeri yoğurma kabına alalım karıştıralım.
3-4 dk bekletelim,unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Elimizin içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökerek hamuru toparlayalım.
Üzerini örterek sadece kıymalı harcını hazırlayana kadar kenarda bekletelim.
Uzun süre mayalandırmaya gerek kalmadan lahmacumuzu yapmaya başlayabileceğiz hamuru bekletme amacımız daha kolay açabilmemiz için.
Kıymalı harç için karıştırma kabına kıymayı alalım.
Yeşil ve kırmızı biber,sarımsak,domatesler,soğan ve maydanozu rondodan çekerek kıymanın üzerine ilave edelim,tuz,sıvı yağ,ve baharatları ilave ederek karıştıralım.
Yarım çay bardağı su ilave ederek harcı biraz yumuşatalım eğer çok kuruysa çok az su eklenebilir sıvı yağı artırmayın sıvı yağ kıymanın pişerken toplanmasına sebep olur.
Hamurdan küçük bezeler yapalım (mandalina büyüklüğü yeterli olacaktır).
Bütün hamuru beze yapalım ve kurumamaları için üzerlerini örtelim.
Bezelerden birini alalım çok az un serperek merdane ile açalım servis tabağı büyüklüğünde olabilir yada daha küçük bezeler yaparak boyutunu küçültebilirsiniz.
Açtığımız bezenin üzerine yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar kıymalı harçtan koyarak açtığımız hamurun her tarafına sürelim ,ben lahmacunları silex’te pişirdim siz dilerseniz tavayı ısıtın yağ sürmeden kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirebilirsiniz.
Pişen lahmacunların üzerini temiz bez ile örtelim.
Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt