Lahmacun Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
6 su bardağı un
Sos için
350 gram orta yağlı dana kıyma
3 adet çarliston biber (Çok ince kıyılacak)
2 adet kuru soğan (Çok ince kıyılmış)
2 avuç dolusu maydanoz (Çok ince kıyılmış)
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
2 adet kabukları soyulup, rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı biber salçası
2-3 diş sarımsak (Rendelenmiş )
2 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber yahut pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Lahmacun Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için ılık su, süt ve şekeri yoğurma kabına alalım.
Mayayı da ek ederek, mayanın erimesi için 10 dakika bekliyoruz.
Yağ, tuz ve yavaş un ek ederek hamuru ele yapışmayacak halde yoğuralım.
Üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakalım. Hamur mayalanırken lahmacunun kıymalı harcını hazırlıyoruz.
Kıymamızın üzerine, çok ince kıydığımız soğan, biber ve sarımsağı koyalım.
Farklı bir kaba domatesi rendeleyerek üzerine 2 yemek kaşığı biber salçamızı ek edip, çok âlâ bir halde karıştıralım.
Ve sosu da kıymalı harcımızın üzerine boşaltıyoruz.
Son olarak yağını, baharatlarını ve tuzunu ek edip, çok yeterli yoğuralım.
Hamur mayalandıktan sonra avuç içi kadar bezelere ayıralım. Bezelerin altına üzerine un serperek incecik açalım.
Üzerine 2 kaşık kadar kıymalı harcı yayıyoruz ve ısıtılmış tavaya güzelce koyarak kapağı kapatıyoruz 5, 6 dakika pişirip çabucak alıyoruz.
Ben kenarlarını çok kuru sevmediğim için denetim edip çabucak aldım çok pişmiş yada kenarları çok çıtır seviyorsanız biraz bekletebilirsiniz.
Olağanüstü bir lezzet kesinlikle deneyin.
Yanına sumaklı soğan salatası, mor kelem salatası ve olağan salata ve tabiki olmazsa olmaz ayran eşliğinde afiyet olsun
Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
6 su bardağı un
Sos için
350 gram orta yağlı dana kıyma
3 adet çarliston biber (Çok ince kıyılacak)
2 adet kuru soğan (Çok ince kıyılmış)
2 avuç dolusu maydanoz (Çok ince kıyılmış)
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
2 adet kabukları soyulup, rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı biber salçası
2-3 diş sarımsak (Rendelenmiş )
2 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber yahut pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Lahmacun Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için ılık su, süt ve şekeri yoğurma kabına alalım.
Mayayı da ek ederek, mayanın erimesi için 10 dakika bekliyoruz.
Yağ, tuz ve yavaş un ek ederek hamuru ele yapışmayacak halde yoğuralım.
Üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakalım. Hamur mayalanırken lahmacunun kıymalı harcını hazırlıyoruz.
Kıymamızın üzerine, çok ince kıydığımız soğan, biber ve sarımsağı koyalım.
Farklı bir kaba domatesi rendeleyerek üzerine 2 yemek kaşığı biber salçamızı ek edip, çok âlâ bir halde karıştıralım.
Ve sosu da kıymalı harcımızın üzerine boşaltıyoruz.
Son olarak yağını, baharatlarını ve tuzunu ek edip, çok yeterli yoğuralım.
Hamur mayalandıktan sonra avuç içi kadar bezelere ayıralım. Bezelerin altına üzerine un serperek incecik açalım.
Üzerine 2 kaşık kadar kıymalı harcı yayıyoruz ve ısıtılmış tavaya güzelce koyarak kapağı kapatıyoruz 5, 6 dakika pişirip çabucak alıyoruz.
Ben kenarlarını çok kuru sevmediğim için denetim edip çabucak aldım çok pişmiş yada kenarları çok çıtır seviyorsanız biraz bekletebilirsiniz.
Olağanüstü bir lezzet kesinlikle deneyin.
Yanına sumaklı soğan salatası, mor kelem salatası ve olağan salata ve tabiki olmazsa olmaz ayran eşliğinde afiyet olsun