Son konular

Lahmacun

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Lahmacun Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
6 su bardağı un
Sos için
350 gram orta yağlı dana kıyma
3 adet çarliston biber (Çok ince kıyılacak)
2 adet kuru soğan (Çok ince kıyılmış)
2 avuç dolusu maydanoz (Çok ince kıyılmış)
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
2 adet kabukları soyulup, rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı biber salçası
2-3 diş sarımsak (Rendelenmiş )
2 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber yahut pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

Lahmacun Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için ılık su, süt ve şekeri yoğurma kabına alalım.
Mayayı da ek ederek, mayanın erimesi için 10 dakika bekliyoruz.
Yağ, tuz ve yavaş un ek ederek hamuru ele yapışmayacak halde yoğuralım.
Üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakalım. Hamur mayalanırken lahmacunun kıymalı harcını hazırlıyoruz.
Kıymamızın üzerine, çok ince kıydığımız soğan, biber ve sarımsağı koyalım.
Farklı bir kaba domatesi rendeleyerek üzerine 2 yemek kaşığı biber salçamızı ek edip, çok âlâ bir halde karıştıralım.
Ve sosu da kıymalı harcımızın üzerine boşaltıyoruz.
Son olarak yağını, baharatlarını ve tuzunu ek edip, çok yeterli yoğuralım.
Hamur mayalandıktan sonra avuç içi kadar bezelere ayıralım. Bezelerin altına üzerine un serperek incecik açalım.
Üzerine 2 kaşık kadar kıymalı harcı yayıyoruz ve ısıtılmış tavaya güzelce koyarak kapağı kapatıyoruz 5, 6 dakika pişirip çabucak alıyoruz.
Ben kenarlarını çok kuru sevmediğim için denetim edip çabucak aldım çok pişmiş yada kenarları çok çıtır seviyorsanız biraz bekletebilirsiniz.
Olağanüstü bir lezzet kesinlikle deneyin.
Yanına sumaklı soğan salatası, mor kelem salatası ve olağan salata ve tabiki olmazsa olmaz ayran eşliğinde afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Tavada Fındık Lahmacun Tanımı İçin Gereçler Yarım su bardağı ılık süt Yarım su bardağı ılık su Çeyrek su bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant maya Yaklaşık 4- 4.5 su bardağı un Sosu için ; 200 gram orta yağlı dana kıyma 2 adet biber (Çok ince kıyılmış) 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Ev Üretimi Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 500 gram un 1 su bardağı ılık su 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1/4 (çeyrek) paket yaş maya Üzeri için; 500 gram kıyma (Orta yağlı ) 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 1 soğan 2 diş sarımsak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
  • Soru
Evde Çıtır Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 2 su bardağı ılık su 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kuru(instant) maya Aldığı kadar un Kıyma harcı için; 300 gram kıyma 1 adet domates 1 adet büyük soğan 3 adet yeşil biber 5 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Lahmacun Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su Yarım su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant yahut yaş maya 700 gram un (yaklaşık 6-6, 5 su bardağı) Sosu için 400 gram orta yağlı dana kıyma 3 adet büyük çarliston biber (çok ince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Konutta Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 1.5 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı tuz 1 tane maya 1 kilo un İç harcı için 600 gram orta yağlı dana kıyma 2 tane orta uzunluk soğan 2 tane. yeşil sivri biber 2 tane kırmızı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt