Lasagne (Lazanya Tarifi) İçin Gereçler
Yarım paket lazanya
400 gram kıyma
2 su bardağı su
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ̆
2 diş sarımsak
2 adet domates
2 su bardağı civarı kaşar rendesi(isterseniz dilim kaşar da koyabilirsiniz)
Karabiber, kekik, çok az tuz
Beşamel sos ı̇çı̇n
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Lasagne (Lazanya Tarifi) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanı küçük doğrayıp sıvı yağ̆ı ekleyelim biraz kavuralım.
Kıymayı ekleyelim suyunu salıp çekince domatesi ek edip bir 5 dakika pişirelim.
En son salçayı ekleyip biraz kavurup suyu ve çok az tuzu ekleyelim. Sarımsaklar incecik doğrayalım. Karabiber ve kekik ekleyip birkaç defa karıştırıp ocaktan alalım biraz kenarda soğumaya bırakalım.
Bu ortada beşamel sos için tereyağını küçük bir tencereye alıp eriyince unu ekleyip biraz kavuralım.
Üzerine azar azar sütü ekleyelim bir yandan da tel çırpıcı ile süratlice karıştıralım ki un topaklanmasın.
Sütü ekleyince çok çabuk muhallebi kıvamına gelecektir. Ocaktan alalım.
Fırına sağlam bir fırın kabını yağlayıp lazanyayı dizelim üzerine beşamel sos döküp kaşıkla her yerine yayalım.
Üzerine de kıymalı harç döküp yeniden güzelce yayalm tekrar lazanya dizelim.
Bu şekilde kıymalı harç bitene kadar devam edelim.
En üste yalnızca beşamel sosu döküp üzerine çokça kaşar rendesi serpelim ve 15 dakika bekletelim ki yumuşasın. Lazanya hamurlarının kimilerini önceden haşlamak gerekebilir üzerini dikkatli okuyalım. Benim kullandığım lazanya hamuru ön pişirme gerektirmeyen türden’ di işlem daha kolaydı✌
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında güzelce pişirelim. İlk sıcaklığı çıkınca dilimleyip afiyetle yiyelim.
Yarım paket lazanya
400 gram kıyma
2 su bardağı su
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ̆
2 diş sarımsak
2 adet domates
2 su bardağı civarı kaşar rendesi(isterseniz dilim kaşar da koyabilirsiniz)
Karabiber, kekik, çok az tuz
Beşamel sos ı̇çı̇n
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Lasagne (Lazanya Tarifi) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanı küçük doğrayıp sıvı yağ̆ı ekleyelim biraz kavuralım.
Kıymayı ekleyelim suyunu salıp çekince domatesi ek edip bir 5 dakika pişirelim.
En son salçayı ekleyip biraz kavurup suyu ve çok az tuzu ekleyelim. Sarımsaklar incecik doğrayalım. Karabiber ve kekik ekleyip birkaç defa karıştırıp ocaktan alalım biraz kenarda soğumaya bırakalım.
Bu ortada beşamel sos için tereyağını küçük bir tencereye alıp eriyince unu ekleyip biraz kavuralım.
Üzerine azar azar sütü ekleyelim bir yandan da tel çırpıcı ile süratlice karıştıralım ki un topaklanmasın.
Sütü ekleyince çok çabuk muhallebi kıvamına gelecektir. Ocaktan alalım.
Fırına sağlam bir fırın kabını yağlayıp lazanyayı dizelim üzerine beşamel sos döküp kaşıkla her yerine yayalım.
Üzerine de kıymalı harç döküp yeniden güzelce yayalm tekrar lazanya dizelim.
Bu şekilde kıymalı harç bitene kadar devam edelim.
En üste yalnızca beşamel sosu döküp üzerine çokça kaşar rendesi serpelim ve 15 dakika bekletelim ki yumuşasın. Lazanya hamurlarının kimilerini önceden haşlamak gerekebilir üzerini dikkatli okuyalım. Benim kullandığım lazanya hamuru ön pişirme gerektirmeyen türden’ di işlem daha kolaydı✌
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında güzelce pişirelim. İlk sıcaklığı çıkınca dilimleyip afiyetle yiyelim.