Lavaş (Mayasız) Tanımı İçin Gereçler
500 gram un
150 ml su
100 ml süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Lavaş (Mayasız) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm materyalleri yoğurma kabına koyup yoğuralım ve hiç dinlendirmeden mandalinadan biraz ufak bezelere ayıralım ( Benim hamurumdan 8 adet çıktı )
Bezelerin üzerini örtelim ve 15-20 dakika dinlendirelim. Birinci bezeyi merdane ile açmadan evvel yayvan bir teflon tavayı ocağa alalım (Sakın yağlamayın ) orta ateşte ısınsın ( ben krep makinesi kullandım )
Tezgaha biraz un dökelim ve bezeyi önlü gerili una bulayıp merdane ile açalım ve pişirelim ( Hafif baloncuklar çıkmaya başlayınca çevirelim ve her bir yeni lavaş pişirmeden evvel tavadaki unları temizleyelim bir nemli mutfak peçetesiyle )
Pişen lavaşı bir tabağa koyalım ve poşet geçirelim üzerine ki kurumasınlar. Bu lavaşlar dürüm, tantuni, beyti kebabı üzere yiyeceklere çok uygun zira yumuşacık oluyorlar ve asla kurumuyorlar. Afiyet olsun
500 gram un
150 ml su
100 ml süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Lavaş (Mayasız) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm materyalleri yoğurma kabına koyup yoğuralım ve hiç dinlendirmeden mandalinadan biraz ufak bezelere ayıralım ( Benim hamurumdan 8 adet çıktı )
Bezelerin üzerini örtelim ve 15-20 dakika dinlendirelim. Birinci bezeyi merdane ile açmadan evvel yayvan bir teflon tavayı ocağa alalım (Sakın yağlamayın ) orta ateşte ısınsın ( ben krep makinesi kullandım )
Tezgaha biraz un dökelim ve bezeyi önlü gerili una bulayıp merdane ile açalım ve pişirelim ( Hafif baloncuklar çıkmaya başlayınca çevirelim ve her bir yeni lavaş pişirmeden evvel tavadaki unları temizleyelim bir nemli mutfak peçetesiyle )
Pişen lavaşı bir tabağa koyalım ve poşet geçirelim üzerine ki kurumasınlar. Bu lavaşlar dürüm, tantuni, beyti kebabı üzere yiyeceklere çok uygun zira yumuşacık oluyorlar ve asla kurumuyorlar. Afiyet olsun