Lavaş Pizza (8 Dakikada Pişir, Daha Pratiği Yok) Tanımı İçin Gereçler
2 adet lavaş (ben 4 lavaştan 2 adet pizza yaptım 4 kişilik oldu)
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar (birazı iki lavaşın ortasına, geri kalanı pizzanın üzerine)
Zeytin (küçük kase)
2 adet yeşil biber
1 adet domates
Sucuk, sosis
Pizza sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Salçayı açmak için yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı (silme) toz şeker
1 fiske tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kekik, reyhan yada fesleğen, toz acı biber
1 tatlı kaşığı nane
1 diş sarımsak
Lavaş Pizza (8 Dakikada Pişir, Daha Pratiği Yok) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ben 4 adet lavaştan, toplamda iki adet pizza elde ettim.
Öncelikle yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine 1 adet lavaşı koyalım ve rendelenmiş kaşar peynirin birazını lavaşın üzerine serpelim.
Üzerine ikinci lavaşı kapatalım böylece kaşarlar eridiğinde lavaşların yapışmasını sağlayacak.
Not; şayet lavaşınız çok kuruysa fırına girdiğinde daha da kuruyacağından bu nokta da size tavsiyem pizza üzerine süreceğiniz salçalı sostan biraz sürün.
Kaşarı serpin ve ikinci lavaşı o denli kapatın. (yani orta kata da salçalı sos sürüyoruz pizzanın üstünede. ) yeniden üst kata pizza sosu sürmeyi unutmayın. Böylece sos sayesinde lavaş yumuşamış olacak.
Pizza sosunu sürelim ve sosis, salam biber domates üzerine ne dilerseniz koyabilirsiniz yalnızca kaşar koymayın.
Kaşarı pizzayı fırından almadan evvel ek edeceğiz.
5 dakika evvel ısıttığımız fırını 180 derece de 7 ila 8 dakika kadar denetimli bir halde pizza materyalleri pişene kadar pizzayı pişirelim.
Son olarak pizzanın üzerine kaşar ek edelim kaşarlar eriyince fırından çıkaralım.
Denetimli olmakta yarar var fırında çok durursa pizzanız kurur ayrıyeten fırını fan ayarında çalıştırmamanızı tavsiye ederim aksi taktirde oda pizzayı kurutur.
Yumuşacık pizzanız işte bu kadar az bir müddette hazır. Sıcakken dilimleyip servis ediniz afiyet olsun.
Kahvaltılarınızın yeni kurtarıcısı olacak
Beğeni yorumlarınızı deneyenlerden fotoğrafları bekliyorum afiyet olsun.
2 adet lavaş (ben 4 lavaştan 2 adet pizza yaptım 4 kişilik oldu)
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar (birazı iki lavaşın ortasına, geri kalanı pizzanın üzerine)
Zeytin (küçük kase)
2 adet yeşil biber
1 adet domates
Sucuk, sosis
Pizza sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Salçayı açmak için yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı (silme) toz şeker
1 fiske tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kekik, reyhan yada fesleğen, toz acı biber
1 tatlı kaşığı nane
1 diş sarımsak
Lavaş Pizza (8 Dakikada Pişir, Daha Pratiği Yok) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ben 4 adet lavaştan, toplamda iki adet pizza elde ettim.
Öncelikle yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine 1 adet lavaşı koyalım ve rendelenmiş kaşar peynirin birazını lavaşın üzerine serpelim.
Üzerine ikinci lavaşı kapatalım böylece kaşarlar eridiğinde lavaşların yapışmasını sağlayacak.
Not; şayet lavaşınız çok kuruysa fırına girdiğinde daha da kuruyacağından bu nokta da size tavsiyem pizza üzerine süreceğiniz salçalı sostan biraz sürün.
Kaşarı serpin ve ikinci lavaşı o denli kapatın. (yani orta kata da salçalı sos sürüyoruz pizzanın üstünede. ) yeniden üst kata pizza sosu sürmeyi unutmayın. Böylece sos sayesinde lavaş yumuşamış olacak.
Pizza sosunu sürelim ve sosis, salam biber domates üzerine ne dilerseniz koyabilirsiniz yalnızca kaşar koymayın.
Kaşarı pizzayı fırından almadan evvel ek edeceğiz.
5 dakika evvel ısıttığımız fırını 180 derece de 7 ila 8 dakika kadar denetimli bir halde pizza materyalleri pişene kadar pizzayı pişirelim.
Son olarak pizzanın üzerine kaşar ek edelim kaşarlar eriyince fırından çıkaralım.
Denetimli olmakta yarar var fırında çok durursa pizzanız kurur ayrıyeten fırını fan ayarında çalıştırmamanızı tavsiye ederim aksi taktirde oda pizzayı kurutur.
Yumuşacık pizzanız işte bu kadar az bir müddette hazır. Sıcakken dilimleyip servis ediniz afiyet olsun.
Kahvaltılarınızın yeni kurtarıcısı olacak
Beğeni yorumlarınızı deneyenlerden fotoğrafları bekliyorum afiyet olsun.