Lavaş Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un (Kontrollü)
Lavaş Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle su ile tuzu karıştırın unu denetimli bir biçimde ekleyin (çünkü markasına nazaran ölçüde değişiklik gösterebilir)
Hamurunuz ele yapışmayan bir hamur olmalı ve yoğurduğunuz hamuru 10 dk dinlendirin.
Daha sonra beze yapın (benim tava ölçüme nazaran 14 adet beze çıktı siz büyüklüğünü küçüklüğünü ona nazaran ayarlayın)
Beze yaptıktan sonra 5 dk daha hamuru dinlendirin ve açın.
Ocağınızın en büyük gözünde orta ayarda gerili önlü çevirerek pişirin yalnız kurutmamaya dikkat edin.
Pişen lavaşları bir bez örtünün ortasına alın ki yumuşak kalsın.
2 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un (Kontrollü)
Lavaş Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle su ile tuzu karıştırın unu denetimli bir biçimde ekleyin (çünkü markasına nazaran ölçüde değişiklik gösterebilir)
Hamurunuz ele yapışmayan bir hamur olmalı ve yoğurduğunuz hamuru 10 dk dinlendirin.
Daha sonra beze yapın (benim tava ölçüme nazaran 14 adet beze çıktı siz büyüklüğünü küçüklüğünü ona nazaran ayarlayın)
Beze yaptıktan sonra 5 dk daha hamuru dinlendirin ve açın.
Ocağınızın en büyük gözünde orta ayarda gerili önlü çevirerek pişirin yalnız kurutmamaya dikkat edin.
Pişen lavaşları bir bez örtünün ortasına alın ki yumuşak kalsın.