Son konular

Lazanya

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
300 gram lazanya
150 gram rende parmesan peyniri
Kıymalı sos için:
9 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet soğan(yemeklik doğranmış)
1 adet havuç(rende)
1 kereviz sapı(ufak doğranmış)
600 gram kıyma
1 litre domates sosu(yazlık domatesten hazırlanmış ya da 1 litre kadar hazır domates rendesi)
Tuz
Karabiber
Beşamel sos için:
100 gram tereyağ
9 yemek kaşığı un
1 litre süt(oda sıcaklığında)
Tuz
1 tutam toz muskat

Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye zeytinyağını alıyoruz ,tencere ısınınca soğanlarımızı alıyoruz 1-2 dakika kavurup,havuç ve kereviz sapını ekliyoruz.
Soğanlar yumuşayınca kıymamızı ekliyoruz.
Kıyma suyunu salıp çekiyor ve domates sosumuzu ekliyoruz.
1 taşım kaynatıp ,tuz ve karabiberi damak tadımıza nazaran ekleyip ,orta ateşte ortada karıştırarak denetimli yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Kısık ateşe alıp 20 dakika kadar da bu türlü pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz.
Beşamel sos için derince bir tavada tereyağını eritiyoruz erir erimez yavaş yavaş ve daima karıştırarak unumuzu ekliyoruz.
Peltemsi bir kıvam alınca sütü yeniden çok yavaş ve daima karıştırarak ekliyoruz. (blender yardımı alabilirsiniz).
İyice karışınca tuz ve 1 tutam muskatı ekliyoruz.
Yaklaşık10-15 dakika sert bir krema kıvamı alana kadar pişiriyoruz.
En az 3 kat lazanya ve karışım alacak derinlikte bir borcamın en altına biraz kıymalı sos yayıyoruz.
Üstüne lazanyaları diziyoruz,üstüne beşamel sosu,üstüne parmesanı serpiyoruz.
Tekrar kıyma sos,lazanya,beşamel ve parmesan ekliyoruz. Bu formda ilerliyoruz son katınızda beşamel,kıyma ve en üste parmesan serpip bitiriyoruz.
180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık50-60 dakika pişiriyoruz.
30 dakikadan sonra ortada denetim edelim(kürdan yada çubuk makarna batırıp makarnalar yumuşamış mı anlayabiliriz. Afiyet olsun.
Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt