Lazanya Tanımı İçin Gereçler
Lazanya içi için;
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 iri diş sarımsak
2 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, defne yaprağı
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
500 ml süt
1/4 (çeyrek) muskat rendesi
Tuz
Karabiber
Kaşar rendesi
Lazanya makarnası ( benim kullandığım kap için 5 tam yaprak 5 yarım yarım yaprak yetti)
Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kıymayı kavuruyoruz, rengi kahverengiye dönünce küçük doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Sarımsağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Salçayı ekleyip kavuruyoruz. Domates rendesiyle birlikte, tuz karabiber ve pul biber de ekleyip 5-10 dk pişiriyoruz. ( bu basamakta 2 tane defne yaprağı eklenebilir).
Şayet suyunu fazla çekmişse biraz sıcak su ekleyip kıyma içini soğumaya bırakıyoruz.
Beşamel sos için tereyağ, sıvı yağı tencereye alıp tereyağ eridikten sonra unu koyup kavuruyoruz.
Un kokusu çıktığında yavaş yavaş sütü ekliyoruz. Bu kademede çırpıcı ile daima çırpmak topaklanmayı maniler.
Muskat rendeleyip, tuz ve karabiber ekleyip, kıvam almış halde soğumaya bırakıyoruz. ( beşamel sos olağanda yapılandan biraz daha cıvıl olmalı).
Tam yaprak 5 tane de yarım lazanya makarnası alıyoruz.
Isıya güçlü kabımızın tabanına biraz beşamel sos biraz kıyma sos koyup üstüne tek kat büsbütün kapatacak biçimde makarna koyuyoruz.
Makarna üstüne yeniden kıyma sos, beşamel koyup kaşar rendesi ekleyip tekrar makarna diziyoruz.
Bu biçimde 5 kat yaptıktan sonra en üstüne kalan beşameli döküp üzerine kaşar rendesi ekliyoruz.
10 dk kadar makarna yumuşasın diye dinlendirip 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Lazanya içi için;
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 iri diş sarımsak
2 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, defne yaprağı
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
500 ml süt
1/4 (çeyrek) muskat rendesi
Tuz
Karabiber
Kaşar rendesi
Lazanya makarnası ( benim kullandığım kap için 5 tam yaprak 5 yarım yarım yaprak yetti)
Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kıymayı kavuruyoruz, rengi kahverengiye dönünce küçük doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Sarımsağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Salçayı ekleyip kavuruyoruz. Domates rendesiyle birlikte, tuz karabiber ve pul biber de ekleyip 5-10 dk pişiriyoruz. ( bu basamakta 2 tane defne yaprağı eklenebilir).
Şayet suyunu fazla çekmişse biraz sıcak su ekleyip kıyma içini soğumaya bırakıyoruz.
Beşamel sos için tereyağ, sıvı yağı tencereye alıp tereyağ eridikten sonra unu koyup kavuruyoruz.
Un kokusu çıktığında yavaş yavaş sütü ekliyoruz. Bu kademede çırpıcı ile daima çırpmak topaklanmayı maniler.
Muskat rendeleyip, tuz ve karabiber ekleyip, kıvam almış halde soğumaya bırakıyoruz. ( beşamel sos olağanda yapılandan biraz daha cıvıl olmalı).
Tam yaprak 5 tane de yarım lazanya makarnası alıyoruz.
Isıya güçlü kabımızın tabanına biraz beşamel sos biraz kıyma sos koyup üstüne tek kat büsbütün kapatacak biçimde makarna koyuyoruz.
Makarna üstüne yeniden kıyma sos, beşamel koyup kaşar rendesi ekleyip tekrar makarna diziyoruz.
Bu biçimde 5 kat yaptıktan sonra en üstüne kalan beşameli döküp üzerine kaşar rendesi ekliyoruz.
10 dk kadar makarna yumuşasın diye dinlendirip 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı