Lebeniye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 kase nohut
1/2 (yarım) kase pirinç
6 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
Köftesi için
100 gram kıyma
Tuz, karabiber
1/2 (yarım) soğan
Köfteleri kızartmak için
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
Lebeniye Çorbası Tanımı Yapılışı
Birinci olarak geceden nohutu ıslatıp, sabah haşlayın. Varsa kabuklarını ayıklayın.
Köfte için soğanı rendeleyin kıymaya ekleyin.
Tuz ve karabiberi de koyarak düzgünce yoğurun ( ne kadar çok yoğurursanız köfteniz dağılmaz)
Misket büyüklüğünde yuvarlayarak 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
Köfteleri 1 yemek kaşığı tereyağ ve 3 yemek kaşığı sıvı yağda kızartın.
Pirinci düzgünce yıkayıp, üzerine suyu ek edip haşlayın.
Yoğurdu çırpın, yumurtayı ek edip çırpmaya devam edin. Unu ekleyip biraz daha çırpın ve kaynayan pirincin suyundan bir kepçe ekleyerek süratlice terbiyeyi karıştırın.
Tekrar bir kepçe daha su ek edip tekrar süratlice karıştırın.
Terbiyeyi yavaş yavaş pirince ekleyin, bu sırada karıştırmaya devam edin.
Kızarttığınız köfteleri ve haşlanan nohutları ek edin.
Farklı bir tavada tereyağını eritin içine naneyi ekleyerek yakmadan kızdırın.
Çorbaya ek edin.
En son tuzuda ekleyerek bir taşım kaynatıp ocağı kapatın. Afiyet olsun
1 kase nohut
1/2 (yarım) kase pirinç
6 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
Köftesi için
100 gram kıyma
Tuz, karabiber
1/2 (yarım) soğan
Köfteleri kızartmak için
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
Lebeniye Çorbası Tanımı Yapılışı
Birinci olarak geceden nohutu ıslatıp, sabah haşlayın. Varsa kabuklarını ayıklayın.
Köfte için soğanı rendeleyin kıymaya ekleyin.
Tuz ve karabiberi de koyarak düzgünce yoğurun ( ne kadar çok yoğurursanız köfteniz dağılmaz)
Misket büyüklüğünde yuvarlayarak 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
Köfteleri 1 yemek kaşığı tereyağ ve 3 yemek kaşığı sıvı yağda kızartın.
Pirinci düzgünce yıkayıp, üzerine suyu ek edip haşlayın.
Yoğurdu çırpın, yumurtayı ek edip çırpmaya devam edin. Unu ekleyip biraz daha çırpın ve kaynayan pirincin suyundan bir kepçe ekleyerek süratlice terbiyeyi karıştırın.
Tekrar bir kepçe daha su ek edip tekrar süratlice karıştırın.
Terbiyeyi yavaş yavaş pirince ekleyin, bu sırada karıştırmaya devam edin.
Kızarttığınız köfteleri ve haşlanan nohutları ek edin.
Farklı bir tavada tereyağını eritin içine naneyi ekleyerek yakmadan kızdırın.
Çorbaya ek edin.
En son tuzuda ekleyerek bir taşım kaynatıp ocağı kapatın. Afiyet olsun