Leopar Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta ( fark etmez)
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı süt
2 tatlı kaşığı kakao
Aldığı kadar un (ele yapışmayan kıvam)
Leopar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kakao ve süt hariç öteki materyalleri yoğurma kabına alıp ele yapışmayan yumuşak kıvam olana kadar yoğuralım.
Yarısından fazlasını ayıralım.Beyaz hamur fazla olacak.
Diğer hamuru da ikiye bölün yarısına 1. 5 tatlı kaşığı kakao ve 1 tatlı kaşığı süt ekleyin yoğurun.
Diğer yarısına yarım tatlı kaşığı kakao ve 1 tatlı kaşığı süt koyup yoğurun.
Beyaz hamuru yağlı kağıt ortasında açalım.
Ve kakaolu kesimleri fındık büyüklüğünde yuvarlayıp beyaz hamura yapıştırıp açalım ,merdane yardımıyla açın.
Çay bardağı ile kesin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
180 derecede 15 dakika denetimli bir biçimde pişirelim. Pembeleşene kadar.Afiyet olsun .
Leopar Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta ( fark etmez)
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı süt
2 tatlı kaşığı kakao
Aldığı kadar un (ele yapışmayan kıvam)
Leopar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kakao ve süt hariç öteki materyalleri yoğurma kabına alıp ele yapışmayan yumuşak kıvam olana kadar yoğuralım.
Yarısından fazlasını ayıralım.Beyaz hamur fazla olacak.
Diğer hamuru da ikiye bölün yarısına 1. 5 tatlı kaşığı kakao ve 1 tatlı kaşığı süt ekleyin yoğurun.
Diğer yarısına yarım tatlı kaşığı kakao ve 1 tatlı kaşığı süt koyup yoğurun.
Beyaz hamuru yağlı kağıt ortasında açalım.
Ve kakaolu kesimleri fındık büyüklüğünde yuvarlayıp beyaz hamura yapıştırıp açalım ,merdane yardımıyla açın.
Çay bardağı ile kesin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
180 derecede 15 dakika denetimli bir biçimde pişirelim. Pembeleşene kadar.Afiyet olsun .
Leopar Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı