Leopar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
125 gram margarin (oda ısısında)
1 yumurta sarısı
1 buçuk çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 buçuk tatlı kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
Leopar Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, kakao ve süt hariç tüm malzemeleri yoğurma kabımıza alalım,iyice karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parça koparıp ikiye bölelim.
Bir parçasına, yarım tatlı kaşığı kakao ve bir kaşık süt, diğer parçaya ise bir tatlı kaşığı kakao ve süt koyup yoğuralım.
Süt ihtiyacı olursa azıcık ekleyebilirsiniz.
Beyaz hamurumuzun kalanın tezgahın üzerinde açalım, üzerine nohut büyüklüğünde önce koyu kahverengi hamurumuzu parça parça yerleştirelim, onun üzerine açık kahverengi hamurumuzu yerleştirip oklava ile üzerinden gidelim.
Çay bardağı ile şekil verip 180 derece ısıtılmış fırında hafif pembe olana kadar pişirelim. (ben kakaoluyu çok yaptım, aldığım tarifde sıkıntı vardı, 1 yemek kaşığı kakao yazıyordu açık kahverengi hamur için, bu sebepten iki hamurumda çok koyu renkli oldu. ).
Leopar Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram margarin (oda ısısında)
1 yumurta sarısı
1 buçuk çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 buçuk tatlı kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
Leopar Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, kakao ve süt hariç tüm malzemeleri yoğurma kabımıza alalım,iyice karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parça koparıp ikiye bölelim.
Bir parçasına, yarım tatlı kaşığı kakao ve bir kaşık süt, diğer parçaya ise bir tatlı kaşığı kakao ve süt koyup yoğuralım.
Süt ihtiyacı olursa azıcık ekleyebilirsiniz.
Beyaz hamurumuzun kalanın tezgahın üzerinde açalım, üzerine nohut büyüklüğünde önce koyu kahverengi hamurumuzu parça parça yerleştirelim, onun üzerine açık kahverengi hamurumuzu yerleştirip oklava ile üzerinden gidelim.
Çay bardağı ile şekil verip 180 derece ısıtılmış fırında hafif pembe olana kadar pişirelim. (ben kakaoluyu çok yaptım, aldığım tarifde sıkıntı vardı, 1 yemek kaşığı kakao yazıyordu açık kahverengi hamur için, bu sebepten iki hamurumda çok koyu renkli oldu. ).
Leopar Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı