Leopar Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1,5 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı kadar da un denetimli ekleyin lütfen
Üzerinin sosu için;
Yarım su bardağı pirinç unu
Yarım su bardağı su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Leopar Poğaça Tanımı Yapılışı
Derin bir kap içine su ,süt ,maya ve şekeri koyup güzelce karıştıralım.
Üzerine sıvı yağ, un ve tuz ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
Yarım saat kadar mayalansın.
Bu müddette sos için tüm gereçleri güzelce karıştıralım.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler kopartıp fırın tepsisine dizelim.
Üzerine sostan sürüp evvelden ısıtılmış 220 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1,5 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı kadar da un denetimli ekleyin lütfen
Üzerinin sosu için;
Yarım su bardağı pirinç unu
Yarım su bardağı su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Leopar Poğaça Tanımı Yapılışı
Derin bir kap içine su ,süt ,maya ve şekeri koyup güzelce karıştıralım.
Üzerine sıvı yağ, un ve tuz ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
Yarım saat kadar mayalansın.
Bu müddette sos için tüm gereçleri güzelce karıştıralım.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler kopartıp fırın tepsisine dizelim.
Üzerine sostan sürüp evvelden ısıtılmış 220 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun