Son konular

Leopar Poğaça

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Leopar Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı yoğurt (Oda sıcaklığı)
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şekeri
1 paket yaş maya (42 gr)
200 ml su bardağı ile 6 su bardağı un
Üzeri için (üst sos)
1 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağından bir parmak eksik ılık su
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
İsteğe bağlı iç harcı
İstediğiniz harcı yapabilirsiniz; peynirli, kıymalı, patatesli vs.(Ben peynirli yaptım)

Leopar Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına öncelikle süt, şeker ve maya koyup karıştırılır.
Ardından hamur için kalan tüm malzemeler konulup yoğurulmaya başlanır. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacaktır.
Hamurumuzu yoğurduktan sonra, kabımızın varsa kapağını kapatıp, yoksa sıkıca bir şey yardımı ile kapatıp, sararak, yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamurun mayalanmasını beklerken, leopar görüntüsünü verecek üst sosu için hazırlık yapıyoruz. Tüm malzemeleri bir kaba koyup karıştırıyoruz.
Kek hamuru kıvamında bir kıvamı olmalı. Çok sulu olmaması için, suyu azar azar ekleyelim ve istediğimiz kıvam olunca daha fazla su eklemeyelim, yoksa üzerine süreceğimiz sos, cıvık olup tepsiye akabilir.
Mayalanan hamura, iç harç koymayı düşünüyorsak; iç harcı konularak şekil verilir ve yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizilir. Eğer iç harç koymayacaksak; yine istediğimiz gibi şekil verip, yağlı kağıt serili olan tepsiye diziyoruz.
Eğer ılık fırına koyacaksanız poğaçaları, öncesinde birazda şekil verilmiş hali ile mayalanmasını bekleyebilirsiniz.
Fırına koymadan önce üst sosunu poğaçaların üzerine sürüp, hemen fırına koyuyoruz.
Eğer soğuk fırına koyacaksanız poğaçaları, şekil verdikten sonra hemen üzerilerine üst sosundan sürüp, fırına koyuyoruz.
180 derece fırında 30-35 dk arası da üzeri kızarana kadar pişti. Afiyet olsun .
Leopar Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Nefis Leopar Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su Yarım bardaktan 2 parmak fazla sıvı yağ 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket yaş maya 150 gram tereyağı 6-7 bardak un (kontrollü bir şekilde ekleyin) İç harcı için: Dilediğiniz herhangi bir peynir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Leopar Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 paket kuru maya (Yarım paket yaş maya) Yarım su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker 4,5-5 su bardağı un İç harcı için; çökelek 1 tutam maydanoz Sosu için; 1 paket kuru maya Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Leopar Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı su 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı toz maya Yarım su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un(yaklaşık 6 su bardağı) İç için Beyaz peynir Doğranmış maydanoz Sosu için Yarım su bardağı pirinç unu Yarım çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Leopar Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 4,5 – 5 su bardağı uzun Üzerinin sosu için; Yarım su bardağı pirinç unu Yarım su bardağı su 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Leopar Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kuru maya 4,5-5 bardak un(kontrollü ekleyin yumuşacık hamur olsun) Üzerindeki sos; 1 paket kuru maya Yarım çay bardağı su Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt