Leopar Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz maya
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un(yaklaşık 6 su bardağı)
İç için
Beyaz peynir
Doğranmış maydanoz
Sosu için
Yarım su bardağı pirinç unu
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Leopar Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için bütün malzemeleri bi kaba alarak iyice yoğurularak 1 saat mayalanmaya bırakılır.
İç harcı için peynir ve doğranmış maydanoz karıştırılır.
Sosu için bütün malzemeler bi kaba alınarak iyice çırpılır. (koyu kıvamlı bi sos olucak)
Mayalanan hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elde açıp içine iç harcı konularak yuvarlak şekil verilir ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Bütün hamur bitene kadar aynı işlem uygulanılır.
Fırça yardımı ile bolca sos sürülerek 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat üstü kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun
Leopar Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz maya
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un(yaklaşık 6 su bardağı)
İç için
Beyaz peynir
Doğranmış maydanoz
Sosu için
Yarım su bardağı pirinç unu
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Leopar Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için bütün malzemeleri bi kaba alarak iyice yoğurularak 1 saat mayalanmaya bırakılır.
İç harcı için peynir ve doğranmış maydanoz karıştırılır.
Sosu için bütün malzemeler bi kaba alınarak iyice çırpılır. (koyu kıvamlı bi sos olucak)
Mayalanan hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elde açıp içine iç harcı konularak yuvarlak şekil verilir ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Bütün hamur bitene kadar aynı işlem uygulanılır.
Fırça yardımı ile bolca sos sürülerek 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat üstü kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun
Leopar Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı