Leopar Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 paket instant maya
5 su bardağı un
Üzeri için;
1 su bardağından bir parmak eksik pirinç unu
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
İçi için;
Beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi
Leopar Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle unu derin bir kaba eleyip ortasını havuz üzere açın.
Başka materyalleri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
Mayalanması için üzerine streç sinema ile sarıp 1 saat kadar bekletin.
Mayalanan hamurdan istediğiniz boyutlara kesim koparıp elinizle açın ve iç harçtan koyup yuvarlayın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzeri için gerekli materyalleri bir kapta karıştırıp hamurların üzerine sürün.
Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Leopar Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 paket instant maya
5 su bardağı un
Üzeri için;
1 su bardağından bir parmak eksik pirinç unu
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
İçi için;
Beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi
Leopar Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle unu derin bir kaba eleyip ortasını havuz üzere açın.
Başka materyalleri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
Mayalanması için üzerine streç sinema ile sarıp 1 saat kadar bekletin.
Mayalanan hamurdan istediğiniz boyutlara kesim koparıp elinizle açın ve iç harçtan koyup yuvarlayın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzeri için gerekli materyalleri bir kapta karıştırıp hamurların üzerine sürün.
Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Leopar Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı