Lepe Tanımı İçin Gereçler
10 adet domates
5 orta uzunluk soğan
1 kapya biber
1 tatlı yeşil biber
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı su
Lepe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanları küp küp doğruyoruz, zeytinyağı ile kavuruyoruz.
Daha sonra küp doğradığımız biberleri ekleyip karıştırıyoruz.
Domateslerimizin kabuklarını soyup rendeliyoruz.
Kavrulan biber ve soğanlarımıza salçalarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Daha sonra rendelenmiş domatesleri ve bulguru ekleyip üzerine suyunu, tuzunu ve baharatları ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
10 adet domates
5 orta uzunluk soğan
1 kapya biber
1 tatlı yeşil biber
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı su
Lepe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanları küp küp doğruyoruz, zeytinyağı ile kavuruyoruz.
Daha sonra küp doğradığımız biberleri ekleyip karıştırıyoruz.
Domateslerimizin kabuklarını soyup rendeliyoruz.
Kavrulan biber ve soğanlarımıza salçalarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Daha sonra rendelenmiş domatesleri ve bulguru ekleyip üzerine suyunu, tuzunu ve baharatları ekleyip pişmeye bırakıyoruz.