Levrek Buğulama nasıl yapılır
Levrek Buğulama yapılışı
Levrek Buğulama tarifi
balık buğlama resimli tarifler
Levrek Buğulama Tarifi Resimli
imageslevrekbugulamatarifiresimli5ad451a30f567
Malzemeleri
1 soğan
1 buyuk boy patates
2 orta boy havuc
2 buyuk domates
2 buyuk levrek
2 yumurta sarısı
2 corba kaşığı un
2 corba kaşığı yoğurt
tane karabiber
defne yaprağı
sarmısak
su
1 limonun suyu
tereyağı
kaşar rendesi
Tarifi
Derin bir tencereye su, 4 parcaya bolunmuş soğan, patates, domates, rende havuc, tane karabiber, defne yaprağı, limon suyu, sarmısaktan oluşan malzemeyi yerleştirip balıkları icine yerleştiririm Balıklar 15 dk kaynadıktan sonra kepce yardımı ile balıkları alıp fırın tepsisine yerleştiririm Suyun icindeki malzemeleri de balıkların etrafına serpiştiririm Tencerede kalan suyun icine 2 tane yumurta sarısı, 2 kaşık un, 2 kaşık yoğurdu ayrı bir kapta hafifce sulandırarak cırpıp, tenceredeki suya yavaşca ilave ederim Bu suyu balıkların uzerine dokerim ve fırına veririm Balıkların suyu kaynamaya başladığında tavada kızdırdığım kırmızı toz biberli tereyağını balıkların uzerinde gezdiririm Kaşar peyniri serpip, fırınlarım Kaşarlar kızardığında fırından cıkarıp servis yaparım
Afiyet Olsun
Levrek Buğulama yapılışı
Levrek Buğulama tarifi
balık buğlama resimli tarifler
Levrek Buğulama Tarifi Resimli
imageslevrekbugulamatarifiresimli5ad451a30f567
Malzemeleri
1 soğan
1 buyuk boy patates
2 orta boy havuc
2 buyuk domates
2 buyuk levrek
2 yumurta sarısı
2 corba kaşığı un
2 corba kaşığı yoğurt
tane karabiber
defne yaprağı
sarmısak
su
1 limonun suyu
tereyağı
kaşar rendesi
Tarifi
Derin bir tencereye su, 4 parcaya bolunmuş soğan, patates, domates, rende havuc, tane karabiber, defne yaprağı, limon suyu, sarmısaktan oluşan malzemeyi yerleştirip balıkları icine yerleştiririm Balıklar 15 dk kaynadıktan sonra kepce yardımı ile balıkları alıp fırın tepsisine yerleştiririm Suyun icindeki malzemeleri de balıkların etrafına serpiştiririm Tencerede kalan suyun icine 2 tane yumurta sarısı, 2 kaşık un, 2 kaşık yoğurdu ayrı bir kapta hafifce sulandırarak cırpıp, tenceredeki suya yavaşca ilave ederim Bu suyu balıkların uzerine dokerim ve fırına veririm Balıkların suyu kaynamaya başladığında tavada kızdırdığım kırmızı toz biberli tereyağını balıkların uzerinde gezdiririm Kaşar peyniri serpip, fırınlarım Kaşarlar kızardığında fırından cıkarıp servis yaparım
Afiyet Olsun