Lezzetli Kısır Tanımı İçin Materyaller
6 çay bardağı köftelik bulgur
5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
3 adet yeşil soğan
10 yaprak taze nane
10 yaprak marul
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 limon suyu
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Güzel Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
6 çay bardağı kısırlık bulgurumuzu bir kaba alıp üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası eklenerek kaşığın gerisiyle salça bulgura yedirilir.
1 tatlı kaşığı domates salçası eklenerek birebir biçimde karıştırılır. Dilerseniz salçaları tıpkı anda ekleyip yedirebilirsiniz.
Üzerine 5 su bardağı kadar sıcak su dökülerek üzerine kapak kapatılır ve yumuşamaya bırakılır.
Bu ortada yeşillikler doğranır.
Suyu çekip yumuşayan bulgura doğradığımız maydanoz, yeşil soğan, taze nane ve marul eklenir.
Yazın küçük küçük doğrayarak domates de ekleyebilirsiniz.
Kısırı karıştırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı nar ekşisi, 1 limon suyu, yarım çay bardağı zeytinyağını da eklenerek yeterlice karıştırılır.
Kısır servis tabağına alınır. İsteğe nazaran süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
6 çay bardağı köftelik bulgur
5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
3 adet yeşil soğan
10 yaprak taze nane
10 yaprak marul
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 limon suyu
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Güzel Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
6 çay bardağı kısırlık bulgurumuzu bir kaba alıp üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası eklenerek kaşığın gerisiyle salça bulgura yedirilir.
1 tatlı kaşığı domates salçası eklenerek birebir biçimde karıştırılır. Dilerseniz salçaları tıpkı anda ekleyip yedirebilirsiniz.
Üzerine 5 su bardağı kadar sıcak su dökülerek üzerine kapak kapatılır ve yumuşamaya bırakılır.
Bu ortada yeşillikler doğranır.
Suyu çekip yumuşayan bulgura doğradığımız maydanoz, yeşil soğan, taze nane ve marul eklenir.
Yazın küçük küçük doğrayarak domates de ekleyebilirsiniz.
Kısırı karıştırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı nar ekşisi, 1 limon suyu, yarım çay bardağı zeytinyağını da eklenerek yeterlice karıştırılır.
Kısır servis tabağına alınır. İsteğe nazaran süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.