Güzel Kuru Fasulye Yemeği Tanımı İçin Materyaller
2, 5, su bardağı kuru fasulye
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
5 kısım kaburga
1 kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Çay kaşığı ucu ile kimyon
4 tane bütün kuru biber
Yarım çay bardağı süt (fasulyeyi haslarken katıyoruz)
Hoş Kuru Fasulye Yemeği Tanımı Yapılışı
Akşamdan ıslattığımız fasulyeyi 12 saat geçerse çok güzel kabarıyor.
Suyunu süzüp tekrar su koyarak yarım çay bardağı süt ekleyip ,15 dakika haşlıyoruz.
Süt katmamızın sebebi gaz yapmaması içindir.
Sonra süzüp üstünden bir su geçirip bir kenara alalım.
Kaburgaları düdüklü tencereye sıvı yağlar ile birlikte alıp kavuralım.
Soğanı ekleyip onu da kavuralım. Salçaları ekleyelim kavurup kokusu çıkınca fasulyeleri katarak tuzu ve baharatları atıyoruz.
Fasulyeleri 4 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip düdüklünün kapağını kapatıyoruz.
Fıslama sesinden sonra 12veya 15 dakika pişiriyoruz.
Havasını alıp kapağı açınca şayet suyu az ise 1bardak kaynar su ekleriz ve 1tatlı kaşığı tereyağını ekleyip 2 taşım kaynatır isek çok hoş özlü olur tereyağı başka bir tat verir.
Bunu kesinlikle yapın. Afiyet olsun.
2, 5, su bardağı kuru fasulye
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
5 kısım kaburga
1 kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Çay kaşığı ucu ile kimyon
4 tane bütün kuru biber
Yarım çay bardağı süt (fasulyeyi haslarken katıyoruz)
Hoş Kuru Fasulye Yemeği Tanımı Yapılışı
Akşamdan ıslattığımız fasulyeyi 12 saat geçerse çok güzel kabarıyor.
Suyunu süzüp tekrar su koyarak yarım çay bardağı süt ekleyip ,15 dakika haşlıyoruz.
Süt katmamızın sebebi gaz yapmaması içindir.
Sonra süzüp üstünden bir su geçirip bir kenara alalım.
Kaburgaları düdüklü tencereye sıvı yağlar ile birlikte alıp kavuralım.
Soğanı ekleyip onu da kavuralım. Salçaları ekleyelim kavurup kokusu çıkınca fasulyeleri katarak tuzu ve baharatları atıyoruz.
Fasulyeleri 4 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip düdüklünün kapağını kapatıyoruz.
Fıslama sesinden sonra 12veya 15 dakika pişiriyoruz.
Havasını alıp kapağı açınca şayet suyu az ise 1bardak kaynar su ekleriz ve 1tatlı kaşığı tereyağını ekleyip 2 taşım kaynatır isek çok hoş özlü olur tereyağı başka bir tat verir.
Bunu kesinlikle yapın. Afiyet olsun.