Son konular

Lezzet Ötesi Karnıyarık (Kızartmadan)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Lezzet Ötesi Karnıyarık (Kızartmadan) Tanımı İçin Malzemeler
4 adet patlıcan
1 adet sivri biber
4 adet çeri domates
4 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
300 gram dana kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek biber salçası
Yarım su bardağı domates sosu
1 çay kaşığı kırmızı biber tozu
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığına yakın tuz
1 kase maydanoz
Üzerinin sosu için;
1 tatlı kaşığı biber salçası (hafif acılı)
1 çay kaşığı kırmızı biber tozu
Yarım çay kaşığı karabiber
Bir çimdik tuz
1,5 su bardağı su

Lezzet Ötesi Karnıyarık (Kızartmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel patlıcanlarımızı yıkayıp alaca soyup ve çizikler atıp fırçayla yağlıyoruz.
Ve fırın kağıdı olan tepsimizle 220 derece ısıtılmış fırınımızda alt üst çevirerek yaklaşık 20 dakika közlüyoruz.
Diğer yandan iç harcımızı sıvı yağımızı kızdırıp soğanımızı kavurup kıymamızı ek etmekle devam ediyoruz.
İç harcımızın tüm malzemelerinide ekledikten sonra fırından çıkan patlıcanlarımızı biraz elimizle birazda kaşık yardımıyla ortalarını bastırıp ayırıyoruz.
Patlıcanlarımızı iç harcımızla doldurup üzerine dilim biber ve çeri domatesi koyuyoruz.
Bu süreci bitirdikten sonra karnıyarıklarımızın üzerine salça sosumuzu gezdirip 45 dakika 160 derece fırına veriyoruz.
Fırında yemeğimiz pişerken 20 dakika sonra yemeğimizin üzerine fırın kağıdıyla örtüp 25 dakika daha üstü örtülü olarak pişirmeye devam ediyoruz.
Bunu kıymamız kurumasın diye yapıyorum. Yemeğimizi yanına pilavla servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun.

Lezzet Ötesi Karnıyarık (Kızartmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kızartmadan Kolay ve Nefis Fırında Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler 4 adet patlıcan Az sıvı yağ (patlıcanların üzerine sürmek için) 250 gram dana kıyma (ben baya az yağlı kıyma kullandım kıymanız yağlı ise yağ miktarını azaltabilirsiniz) Yarım ajda çay bardağından biraz az zeytinyağ (sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Kızartmadan Çok Lezzetli Nefis Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler 3 adet patlıcan İç harcı için 200 gr dana kıyma 1 adet biber (Küçük doğranmış) 1 adet soğan (Küçük doğranmış) 2 diş sarımsak (Rendelenmiş) 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Biraz karabiber ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Kızartmadan Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller 10 adet patlıcan 500 gram dana kıyma 2 soğan 2 domates 2 yeşil biber Tuz, karabiber, pulbiber Yağ Kızartmadan Karnıyarık Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Kıymayı suyunu çekene kadar kavuralım. Soğanları doğrayıp ekleyelim. Soğanlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Fırınlanmış Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler 6 adet orta uzunluk patlıcan 500 grama yakın kıyma 1 adet büyük uzunluk domates 3 adet yeşil biber 1 baş büyük soğan Göz kararı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz pul biber 1 tutam karabiber 1 tatlı kaşığına yakın tuz 2 yemek kaşığı salça Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller 6 adet patlıcan 1 tatlı kaşığı tuz Sivri biber İç harcı: 3 yemek kaşığı sıvı yağ 250 g tavuk göğsü 1 adet soğan 2 adet sivri biber 2 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 adet domates 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt