Lezzeti İle Damak Çatlatan Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
1, 5 su bardağı kırmızı mercimek
1, 5 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı sıcak su
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1, 5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
5-6 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1, 5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi (Tercihe göre)
Lezzeti İle Damak Çatlatan Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
Evvela tenceremize 1, 5 su bardağı kırmızı mercimeği koyalım, üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ek edip kaynamaya bırakalım (Kıvamına nazaran azar azar tekrar su ek edebilirsiniz, biraz yumuşak bir kıvamı olması lazım)
Haşlanan mercimeğimizin üzerine ince bulguru ek edip, tencerenin kapağını kapatıp şişmeye bırakalım.
Başka tencerede ince ince doğradığımız soğanları 1 çay bardağı sıvı yağ ile kavuralım üzerine salçayı ek edip biraz daha kavuralım, bir ölçü sıcak su ek edelim ki salçanın kokusu çıksın.
Geri kalan baharatlarımızı tuz, karabiber, pulbiber ve kimyonuda ekleyip son defa karıştıralım salçalı, soğanlı karışımı mercimek ve bulgurun üzerine ek edip yeterlice karıştın (Elinizle form alacak kıvama gelene kadar, yoğurun)
En son ince doğranmış maydanoz, taze soğan, limon suyu ve nar ekşisini ilave edip elimizle istediğiniz biçimi verebilirsiniz. dilerseniz marul ve limon ile servis edebilirsiniz afiyet olsun
1, 5 su bardağı kırmızı mercimek
1, 5 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı sıcak su
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1, 5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
5-6 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1, 5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi (Tercihe göre)
Lezzeti İle Damak Çatlatan Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
Evvela tenceremize 1, 5 su bardağı kırmızı mercimeği koyalım, üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ek edip kaynamaya bırakalım (Kıvamına nazaran azar azar tekrar su ek edebilirsiniz, biraz yumuşak bir kıvamı olması lazım)
Haşlanan mercimeğimizin üzerine ince bulguru ek edip, tencerenin kapağını kapatıp şişmeye bırakalım.
Başka tencerede ince ince doğradığımız soğanları 1 çay bardağı sıvı yağ ile kavuralım üzerine salçayı ek edip biraz daha kavuralım, bir ölçü sıcak su ek edelim ki salçanın kokusu çıksın.
Geri kalan baharatlarımızı tuz, karabiber, pulbiber ve kimyonuda ekleyip son defa karıştıralım salçalı, soğanlı karışımı mercimek ve bulgurun üzerine ek edip yeterlice karıştın (Elinizle form alacak kıvama gelene kadar, yoğurun)
En son ince doğranmış maydanoz, taze soğan, limon suyu ve nar ekşisini ilave edip elimizle istediğiniz biçimi verebilirsiniz. dilerseniz marul ve limon ile servis edebilirsiniz afiyet olsun