Son konular

Lezzeti Şahane Şeker Pare

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Lezzeti Şahane Şeker Pare Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
1 su bardağı (Klasik bardak) pudra şekeri
1 adet vanilin
1 adet kabartma tozu
Yarım paket tereyağı yahut margarin
3 buçuk yemek kaşığı irmik
2 orta uzunluk yumurta
Ele yapışmayan kıvama gelene kadar un (Ben 3 su bardağı un kullandım)
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su

Lezzeti Şahane Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tüm gereçleriniz oda sıcaklığında olmalıdır. Şerbetin şeker ve suyunu tencereye ekleyip, ocağa koyun kaynasın. Ne çok ağır ne çok sıvı olacak biçimde şerbetiniz kıvam alsın altını kapatıp, soğumaya bırakın.
Karıştırma kabına pudra şekeri, irmik, yumurtanın birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp geri kalan yumurtayı ekleyin. Margarin yahut tereyağı, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip yeterlice yoğurun.
Akabinde unun evvel bir bardağını ekleyip yoğurun.
Daha sonra un büsbütün karışınca ikinci bardak unu koyun ve tıpkı süreci uygulayın.
Son olarak da üçüncü bardak (Ele yapışmayacak bir kıvama nazaran ) unumuzu ekleyip, yeterlice yoğurun.
Kıvama gelen hamurumuzu ceviz büyüklüğünde kesimler halinde koparıp oval form verip, yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye dizin.
180 derece fırında yarım saat ortada bir fırının kapağını açmadan denetim edin altı ve üzeri kızardığında fırından tatlınızı alın. İki dakika birinci sıcaklığını atana kadar bekleyin.
Daha sonra soğuyan şerbetin içine şekerpareleri atıp yirmi saniye kadar şerbetin üzerinde tütün ve sonrasında tepsiye alın. Kalan şerbeti de üzerine dökün dinlenmeye bırakın.
Bir saat kadar dinlendirdikten sonra tatlınız servise hazır. Herkese afiyet olsun)
Lezzeti Şahane Şeker Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Şeker Pare Tanımı İçin Malzemeler 2 yuvarlak tepsi çıkıyor küçük yaparsanız 200 gram margarin yumuşak olucak 1 su bardağı pudra şekeri (200 ml) 3 yemek kaşığı irmik 3 yemek kaşığı toz badem 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya şekeri 3 yumurta 500 gram un (4 su bardağı) Üzeri için; 2 yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Tahinli Fındık Pare (Bağımlısı Olacağınız Tam Ölçülü Nefis Bir Tatlı) Tanımı İçin Gereçler 150 gram margarin 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı pudra şekeri 1 adet yumurta 3 dolu yemek kaşığı tahin 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay bardağı fındık içi 3 su bardağına yakın un kullandım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Pastane Usulü Şeker Pare (Hamur Ve Şerbetiyle Tam Tutan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler 1 paket margarin veya tereyağ 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine) 1,5 çay bardağı pudra şekeri veya şeker 1,5 çay bardağı irmik 1 paket kabartma tozu 1 çimdik tuz 6 çay bardağı un (Kontrollü eklensin)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Şeker Pare Tanımı İçin Materyaller 1 adet margarin (oda sıcaklığında) 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine ) 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı irmik 2 adet vanilya 1 adet kabartma tozu Aldığı kadar un Şerbeti İçin; 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1-2 damla limon Şeker Pare Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Şeker Pare Tanımı İçin Malzemeler 2 yumurta 1 inin sarısı üstüne sürülecek 2 çay bardağı irmik Yarım çay kaşığı karbonat Yarım çay kaşığı kabartma tozu 1 tane vanilya 3,5 su bardağı un 250 gram margarin 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su Çeyrek limon Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
Üst Alt