Lezzetiyle Kıskandıran Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte içi;
300 gr kıyma
1 küçük çay bardağı pirinç
3-4 kısım maydanoz
1 adet yumurta
Karabiber
Kimyon
Tuz
Bulamak için;
Galeta unu
2 adet yumurta
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Lezzetiyle Kıskandıran Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel pirinçi yumuşayana kadar haşlayın.Sonra soğumaya bırakın .
Ardından kıymanın 200 gram kavurun.
Soğanı atın olağanda geri kalan kıymayı çiğ olarak katıyoruz ancak ben kalan kıymayı da çok az rengi dönene kadar kavurdum ,böyle daha lezzetli oldu.
Soğuyunca bütün materyalleri ekleyip yoğuralım ve hal verelim.
1 saat dolapta dinlendirin.
Dolaptan aldığımız köfteleri birinci evvel galeta ununa, sonra yumurta bulayalım.
Kızgın yağda denetimli olarak pişirelim ve servis edelim.
Dilerseniz yanına patates kızartması yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Lezzetiyle Kıskandıran Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köfte içi;
300 gr kıyma
1 küçük çay bardağı pirinç
3-4 kısım maydanoz
1 adet yumurta
Karabiber
Kimyon
Tuz
Bulamak için;
Galeta unu
2 adet yumurta
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Lezzetiyle Kıskandıran Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel pirinçi yumuşayana kadar haşlayın.Sonra soğumaya bırakın .
Ardından kıymanın 200 gram kavurun.
Soğanı atın olağanda geri kalan kıymayı çiğ olarak katıyoruz ancak ben kalan kıymayı da çok az rengi dönene kadar kavurdum ,böyle daha lezzetli oldu.
Soğuyunca bütün materyalleri ekleyip yoğuralım ve hal verelim.
1 saat dolapta dinlendirin.
Dolaptan aldığımız köfteleri birinci evvel galeta ununa, sonra yumurta bulayalım.
Kızgın yağda denetimli olarak pişirelim ve servis edelim.
Dilerseniz yanına patates kızartması yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Lezzetiyle Kıskandıran Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı