Lezzetiyle Pastanadekilerden Daha Güzel Kandil Simidi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Lezzetiyle Pastanadekilerden Daha Güzel Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
125 gram oda ısısında margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
3 su b. +2 yemek kaşığı kadar un
Üzeri için;
Yumurta akı
Pekmez
Kavrulmuş susam
Yumurta sarısı
Pekmez
Cörekotu

Lezzetiyle Pastanadekilerden Daha Güzel Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına un kabartma tozu ve mahlep hariç diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştıralım.
Daha sonra un, kabartma tozu ve mahlebi ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım. Unu kontrollü ekleyin.
İstediğiniz büyüklükte hamur alıp yuvarlayıp iki uçlarını birleştirerek simit şeklini verelim.
Yumurta akına 1 yemek kaşığı pekmez ekleyip çırpalım. Aynı şekilde yumurta sarısına da pekmez ekleyip karıştıralım.
Simitleri önce pekmezli yumurta akına daha sonra susama bulayalım.
Ben birazı susamlı birazını çörekotlu yaptım çörekotlu için pekmezli yumurta sarısına buladım. Üzerine çörekotlu serptim.
180 ° fırında 15-20 dk kızarana kadar pişirelim, deneyecek olanlara afiyet olsun.
Lezzetiyle Pastanadekilerden Daha Güzel Kandil Simidi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt