Lezzetli, Pratik Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Muhallebi için;
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket şekerli vanilin (5 gr)
Supangle için;
750 ml süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
İsterseniz Üzeri için;
Çikolata ve Kakao
Lezzetli, Pratik Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak muhallebi için; un, şeker ve sütü daima karıştırarak pişiriyoruz. (Orta dercedede)
Kıvam tutmaya başlarken vanilin (5 gr) ve tereyağını ekleyip (Altını kısın) birkaç dakika daha pişirip, göz göz olunca ocaktan alıyoruz.
Ocaktan aldığımız muhallebiyi çabucak soğumadan servis kabına döküp, ılımaya bırakıyoruz. sonra supange yapmaya başlıycaz.
Supangle için; süt, mısır nişastası, un, toz şeker ve kakaoyu düzgünce çırpıp, pişiriyoruz.
Pişen supangleyi ocaktan alıp, muhallebinin üzerine ekleyip, kakao ve çikolata ile süslüyoruz. Afiyet olsun.
Lezzetli, Pratik Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebi için;
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket şekerli vanilin (5 gr)
Supangle için;
750 ml süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
İsterseniz Üzeri için;
Çikolata ve Kakao
Lezzetli, Pratik Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak muhallebi için; un, şeker ve sütü daima karıştırarak pişiriyoruz. (Orta dercedede)
Kıvam tutmaya başlarken vanilin (5 gr) ve tereyağını ekleyip (Altını kısın) birkaç dakika daha pişirip, göz göz olunca ocaktan alıyoruz.
Ocaktan aldığımız muhallebiyi çabucak soğumadan servis kabına döküp, ılımaya bırakıyoruz. sonra supange yapmaya başlıycaz.
Supangle için; süt, mısır nişastası, un, toz şeker ve kakaoyu düzgünce çırpıp, pişiriyoruz.
Pişen supangleyi ocaktan alıp, muhallebinin üzerine ekleyip, kakao ve çikolata ile süslüyoruz. Afiyet olsun.
Lezzetli, Pratik Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı