Lezzetli Pratik Pide Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
1 adet yaş maya
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine un
İç Harcı İçin
1 adet rendelenmiş orta uzunluk çiğ patates
2 adet domates
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
1 adet kapya biber ( İsteğe bağlı )
Rendelenmiş kaşar peynir
Lor peynir ( Yoksa beyaz peynir )
Tuz
İsteğe bağlı baharat
Üzeri İçin
Eritilmiş tereyağı
Lezzetli Pratik Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakalım iç harcımızı hazırlayalım.
Patates hariç sebzelerimizi robotta çekelim çiğ patatesimizi rendeleyelim. Peynirleri ve istediğimiz baharatları da ekleyip karıştıralım.
Mayalanan hamurumuzu küçük bezelere ayırıp her bir bezeyi uzunlamasına merdane yardımı ile açalım iç harcımızı ekleyip kenarlarından hafif kapatalım bu işlemi yağlı kağıt serili tepsi de de yapabiliriz.
Daha sonra pidelerimizin üzerine fırça yardımı işe su sürüp önceden ısıttığımız 250 derece fırında pişiriyoruz fırından çıkan pidelerimizin üzerine eritilmiş̧ tereyağı sürelim.
Not: Bezelerimizi yumurta büyüklüğünde küçük yapmamız çok önemli eğer bezelerimiz büyük olursa hamurumuz çok kabarır pide değil de ekmek yemiş olursunuz
Hamuru İçin
1 adet yaş maya
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine un
İç Harcı İçin
1 adet rendelenmiş orta uzunluk çiğ patates
2 adet domates
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
1 adet kapya biber ( İsteğe bağlı )
Rendelenmiş kaşar peynir
Lor peynir ( Yoksa beyaz peynir )
Tuz
İsteğe bağlı baharat
Üzeri İçin
Eritilmiş tereyağı
Lezzetli Pratik Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakalım iç harcımızı hazırlayalım.
Patates hariç sebzelerimizi robotta çekelim çiğ patatesimizi rendeleyelim. Peynirleri ve istediğimiz baharatları da ekleyip karıştıralım.
Mayalanan hamurumuzu küçük bezelere ayırıp her bir bezeyi uzunlamasına merdane yardımı ile açalım iç harcımızı ekleyip kenarlarından hafif kapatalım bu işlemi yağlı kağıt serili tepsi de de yapabiliriz.
Daha sonra pidelerimizin üzerine fırça yardımı işe su sürüp önceden ısıttığımız 250 derece fırında pişiriyoruz fırından çıkan pidelerimizin üzerine eritilmiş̧ tereyağı sürelim.
Not: Bezelerimizi yumurta büyüklüğünde küçük yapmamız çok önemli eğer bezelerimiz büyük olursa hamurumuz çok kabarır pide değil de ekmek yemiş olursunuz