Son konular

Lezzetli Pratik Pide Tarifi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Lezzetli Pratik Pide Tanımı İçin Gereçler

Hamuru İçin
1 adet yaş maya
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine un
İç Harcı İçin
1 adet rendelenmiş orta uzunluk çiğ patates
2 adet domates
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
1 adet kapya biber ( İsteğe bağlı )
Rendelenmiş kaşar peynir
Lor peynir ( Yoksa beyaz peynir )
Tuz
İsteğe bağlı baharat
Üzeri İçin
Eritilmiş tereyağı

Lezzetli Pratik Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakalım iç harcımızı hazırlayalım.
Patates hariç sebzelerimizi robotta çekelim çiğ patatesimizi rendeleyelim. Peynirleri ve istediğimiz baharatları da ekleyip karıştıralım.
Mayalanan hamurumuzu küçük bezelere ayırıp her bir bezeyi uzunlamasına merdane yardımı ile açalım iç harcımızı ekleyip kenarlarından hafif kapatalım bu işlemi yağlı kağıt serili tepsi de de yapabiliriz.
Daha sonra pidelerimizin üzerine fırça yardımı işe su sürüp önceden ısıttığımız 250 derece fırında pişiriyoruz fırından çıkan pidelerimizin üzerine eritilmiş̧ tereyağı sürelim.
Not: Bezelerimizi yumurta büyüklüğünde küçük yapmamız çok önemli eğer bezelerimiz büyük olursa hamurumuz çok kabarır pide değil de ekmek yemiş olursunuz
 

Similar threads

  • Soru
Mini Pide Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için ; 1 adet yaş maya 1 su bardağı ılık süt 2 su bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvı yağ̆ 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiğine un İç harcı için ; 1 adet rendelenmiş orta uzunluk çiğ patates 2 adet domates 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kolay Ve Lezzetli Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 8 su bardağı un 2,5 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz İç harcı için 500 gram kıyma (yağlı) 4 adet kapya biber 7 adet koyu yeşil biber 5 adet domates 8 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Yiyenler Hazır Sanıyor Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tanımı İçin Gereçler 1 paket baklavalık hazır yufka Yufkaların ortasına sürmek için; 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı maden suyu Yarım çay bardağı sıvı yağ̆ 1 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat (yoksa kabartma tozu) İç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 buçuk tatlı kaşığı maya Alabildiği kadar un (yaklaşık 5 su bardağı) Harcı için; Rendelenmiş kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kıymalı Pide Tanımı İçin Materyaller 1.5 su bardağı ılık süt 1.5 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kuru maya 1 çay kaşığı şeker Un (Ele yapışmayan hamur olucak) İç materyal: 400 gram kıyma 2 adet orta uzunluk soğan rendelenmiş 4 adet yeşil kol biber 2 adet domates 3 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt