Lezzetli Tadıyla Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket instant maya
5,5 su bardağı un (duruma göre değişir)
Üzeri için;
Yarım çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
Ve Susam
İçi için:
Kaşar
Sucuk vs
Lezzetli Tadıyla Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir karıştırma kabına un hariç bütün malzemeleri alıp çırpa teliyle karıştıralım.
Ardından unu yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlayalım, tarifte 5 su bardağı un var ama ben 5,5 kullandım tam geldi, sizde duruma göre bir miktar azaltıp çoğaltabilirsiniz yumuşak bir hamur olmalı.
Yoğurduğumuz hamurun üstünü örtüp 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölelim ve beze yapalım.
Yaptığımız bezeleri tezgah üzerinde elimizle açıp içine doğradığınız sucuk ve rendelediğimiz kaşardan ilave edelim yanlardan üste doğru birleştirelim. (istediğiniz şekli verebilirsiniz).
Bütün hamurları bu şekilde yapıp önce pekmezli suya ardından susama bulayıp tepsiye alalım ve bıçakla bir kaç çizik atalım.
Daha sonra 10 dakika tepsi mayası yapıp önceden ısıttığımız 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim afiyet olsun
Not: bezeleri istediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz. İçine damak tadınıza göre istediğinizi ilave edebilirsiniz.
Lezzetli Tadıyla Simit Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket instant maya
5,5 su bardağı un (duruma göre değişir)
Üzeri için;
Yarım çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
Ve Susam
İçi için:
Kaşar
Sucuk vs
Lezzetli Tadıyla Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir karıştırma kabına un hariç bütün malzemeleri alıp çırpa teliyle karıştıralım.
Ardından unu yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlayalım, tarifte 5 su bardağı un var ama ben 5,5 kullandım tam geldi, sizde duruma göre bir miktar azaltıp çoğaltabilirsiniz yumuşak bir hamur olmalı.
Yoğurduğumuz hamurun üstünü örtüp 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölelim ve beze yapalım.
Yaptığımız bezeleri tezgah üzerinde elimizle açıp içine doğradığınız sucuk ve rendelediğimiz kaşardan ilave edelim yanlardan üste doğru birleştirelim. (istediğiniz şekli verebilirsiniz).
Bütün hamurları bu şekilde yapıp önce pekmezli suya ardından susama bulayıp tepsiye alalım ve bıçakla bir kaç çizik atalım.
Daha sonra 10 dakika tepsi mayası yapıp önceden ısıttığımız 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim afiyet olsun
Not: bezeleri istediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz. İçine damak tadınıza göre istediğinizi ilave edebilirsiniz.
Lezzetli Tadıyla Simit Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı