Limon Soslu Kek Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 paket krema yahut 1 bardak süt. ( kremayı yemek kaşığı eksik kullandım. Sosu hazırlarken kullanmak için, Krema kullanırsanız, daha nemli bir dokusu oluyor.)
1 su bardağı sıvı yağ
1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Limonlu sos için:
1 adet limon suyu ( daha az ekşi olsun istiyorsanız 1 limondan daha az kullanabilirsiniz. çünkü bu ayarda oldukça ekşi oluyor.
1 yumurta
Yarım bardak şeker
1 yemek kaşığı tereyağ ( yada margarin)
1 yemek kaşığı krema
1 paket vanilya
Limon Soslu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kekimiz için yumurta ve şeker köpük köpük olana dek çırpılır.
Ardından krema ve sıvı yağda eklenip çırpmaya devam edilir.
Son olarak un ( lütfen eleyelim), vanilya ve kabartma tozu eklenip çırpma işlemini bitirelim.
Rendelediğimiz limon kabuğunu da ekleyip karıştıralım. Yağlayıp unladığımız kek kalıbına harcımızı dökelim.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika kadar pişirelim. Siz kendi fırınınıza nazaran denetimli pişirin lütfen.
Kek pişerken sosumuzu hazırlayalım.
Sosumuz için uygun bir tencereye limon suyu eklenip ocağın üzerine alalım.
Diğer bir kapta, yumurta ve şekeri çırpalım.
Limon suyu olan kalbimizin altını açalım, kaynadıktan sonra yavaş yavaş çırptığımız yumurta ve şekeri ekleyelim ve sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayalım.
Kıvam alan sosun altını kapattıktan sonra, tereyağ, krema ve vanilyayı da ekleyip bir kenara alalım.
Ilıyan kekimizin üzerine hazırladığımız limonlu sosu yavaş yavaş dökelim.
Kekimiz hazır. Deneyeceklere afiyetler olsun.
Keki için;
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 paket krema yahut 1 bardak süt. ( kremayı yemek kaşığı eksik kullandım. Sosu hazırlarken kullanmak için, Krema kullanırsanız, daha nemli bir dokusu oluyor.)
1 su bardağı sıvı yağ
1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Limonlu sos için:
1 adet limon suyu ( daha az ekşi olsun istiyorsanız 1 limondan daha az kullanabilirsiniz. çünkü bu ayarda oldukça ekşi oluyor.
1 yumurta
Yarım bardak şeker
1 yemek kaşığı tereyağ ( yada margarin)
1 yemek kaşığı krema
1 paket vanilya
Limon Soslu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kekimiz için yumurta ve şeker köpük köpük olana dek çırpılır.
Ardından krema ve sıvı yağda eklenip çırpmaya devam edilir.
Son olarak un ( lütfen eleyelim), vanilya ve kabartma tozu eklenip çırpma işlemini bitirelim.
Rendelediğimiz limon kabuğunu da ekleyip karıştıralım. Yağlayıp unladığımız kek kalıbına harcımızı dökelim.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika kadar pişirelim. Siz kendi fırınınıza nazaran denetimli pişirin lütfen.
Kek pişerken sosumuzu hazırlayalım.
Sosumuz için uygun bir tencereye limon suyu eklenip ocağın üzerine alalım.
Diğer bir kapta, yumurta ve şekeri çırpalım.
Limon suyu olan kalbimizin altını açalım, kaynadıktan sonra yavaş yavaş çırptığımız yumurta ve şekeri ekleyelim ve sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayalım.
Kıvam alan sosun altını kapattıktan sonra, tereyağ, krema ve vanilyayı da ekleyip bir kenara alalım.
Ilıyan kekimizin üzerine hazırladığımız limonlu sosu yavaş yavaş dökelim.
Kekimiz hazır. Deneyeceklere afiyetler olsun.