Limonata (Ev İmali Nefis Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
4-5 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı şeker
9 su bardağı içme suyu
Limonata (Ev Üretimi Nefis Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kaseye limonların ve portakalın kabuklarını rendenin ince tarafı ile çok derine inmeden rendeleyin.
Beyaz kısımlarına dikkat edin beyaz kısmı içine giderse acı olur.
Rendelenmiş kabukların üzerine şekeri ekleyip elinizle güzelce ovun.
Sonra limonların ve portakalın suyunu sıkıp içine ekleyip çırpın.
Son olarak içme suyunu ek edip düzgünce şeker eriyene kadar karıştırın.
Süzgeç yardımıyla limonatayı sürahiye süzün.
Süzgeçte kalan kabuklara bastırıp kalan suyunda çıkarın.
Dilerseniz içine taze nane yaprağı koyup hoş bir aroma katabilirsiniz.
Sıcak havalarda içine buz koyup soğuk soğuk içebilirsiniz.
Limonata (Ev Üretimi Nefis Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4-5 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı şeker
9 su bardağı içme suyu
Limonata (Ev Üretimi Nefis Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kaseye limonların ve portakalın kabuklarını rendenin ince tarafı ile çok derine inmeden rendeleyin.
Beyaz kısımlarına dikkat edin beyaz kısmı içine giderse acı olur.
Rendelenmiş kabukların üzerine şekeri ekleyip elinizle güzelce ovun.
Sonra limonların ve portakalın suyunu sıkıp içine ekleyip çırpın.
Son olarak içme suyunu ek edip düzgünce şeker eriyene kadar karıştırın.
Süzgeç yardımıyla limonatayı sürahiye süzün.
Süzgeçte kalan kabuklara bastırıp kalan suyunda çıkarın.
Dilerseniz içine taze nane yaprağı koyup hoş bir aroma katabilirsiniz.
Sıcak havalarda içine buz koyup soğuk soğuk içebilirsiniz.
Limonata (Ev Üretimi Nefis Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı