Limonata Tanımı İçin Materyaller
1 adet portakal
1 adet limon
1 su bardağı toz şekeri
2 litre su
Notortakal ve limonu 2 gün evvelce buzluğa koyuyoruz donduruyoruz.
Limonata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Buzluktan çıkarttığımız limon ve portakalı 15 dakika bekletiyoruz.
Daha sonra dört kesime bölüp kabukları ile birlikte rendenin ince tarafı ile rendeliyoruz. Robot ilede yapabilirsiniz.
1 su bardağı şekeri ilave edip güzelce yoğuralım ve 5 dakika bekletelim.
Sonrasında 2 litre su ek edip düzgünce karıştıralım.
Şekeri eridikten sonra (tadına bakıp şekeri arttırmak isterseniz arttırabilirsiniz), bir tülbent yardımı ile öbür bir kaba süzelim.
Kalan posayı güzelce sıkalım ki rengi daha uygun çıkabilsin.
Limonatamız hazır, afiyet olsun.
1 adet portakal
1 adet limon
1 su bardağı toz şekeri
2 litre su
Notortakal ve limonu 2 gün evvelce buzluğa koyuyoruz donduruyoruz.
Limonata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Buzluktan çıkarttığımız limon ve portakalı 15 dakika bekletiyoruz.
Daha sonra dört kesime bölüp kabukları ile birlikte rendenin ince tarafı ile rendeliyoruz. Robot ilede yapabilirsiniz.
1 su bardağı şekeri ilave edip güzelce yoğuralım ve 5 dakika bekletelim.
Sonrasında 2 litre su ek edip düzgünce karıştıralım.
Şekeri eridikten sonra (tadına bakıp şekeri arttırmak isterseniz arttırabilirsiniz), bir tülbent yardımı ile öbür bir kaba süzelim.
Kalan posayı güzelce sıkalım ki rengi daha uygun çıkabilsin.
Limonatamız hazır, afiyet olsun.