Limonata Tanımı İçin Gereçler
2 adet limon
1 adet portakal
1 tatlı kaşığı limontuzu
3 litre su
2 su bardağı şeker ( Damak tadına nazaran daha az yahut daha fazla eklenebilir.)
Limonata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Limon ile portakallar en az 1 gün buzlukta bekletelim. ( Kabuklarındaki acı tat gitsin diye)
Buzluktan çıkardığımız portakal ve limonları çok fazla olmadan çözülmeye bırakıp 4 kesim haline bölelim.
Blender mixer de portakal ve limonlarımızı, limontuzumuzu, şekerimizi ve 1 litre su ile bızlayalım.
Büyük bir kaba süzgeç yardımı ile blenderdaki limonatamızı süzgeçten geçirerek aktaralım.
Aktarma sürecinden sonra biraz daha su ekleyerek ( bu evrede biraz daha şeker ilave edebilirsiniz isteğe göre) karıştırıp kullanmak istediğiniz sürahi yahut şişeye doldurup buzdolabımızda iyicene soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.
2 adet limon
1 adet portakal
1 tatlı kaşığı limontuzu
3 litre su
2 su bardağı şeker ( Damak tadına nazaran daha az yahut daha fazla eklenebilir.)
Limonata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Limon ile portakallar en az 1 gün buzlukta bekletelim. ( Kabuklarındaki acı tat gitsin diye)
Buzluktan çıkardığımız portakal ve limonları çok fazla olmadan çözülmeye bırakıp 4 kesim haline bölelim.
Blender mixer de portakal ve limonlarımızı, limontuzumuzu, şekerimizi ve 1 litre su ile bızlayalım.
Büyük bir kaba süzgeç yardımı ile blenderdaki limonatamızı süzgeçten geçirerek aktaralım.
Aktarma sürecinden sonra biraz daha su ekleyerek ( bu evrede biraz daha şeker ilave edebilirsiniz isteğe göre) karıştırıp kullanmak istediğiniz sürahi yahut şişeye doldurup buzdolabımızda iyicene soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.