Limonata Tanımı İçin Materyaller
1 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
3 litre su
Limonata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle portakal ve limonu buzluğa koyup dondurmamız gerekiyor. Daire halinde dilimleyip atarsanız daha çabuk donar. Güzelce donmazsa limonata acı olur.
Limonata yapmaya başlamadan 15 dakika evvel çıkarmanız kâfi. Eriyip yumuşamaması lazım acı olmaması için.
Öncelikle suyun 1 litresinin içine şeker ve limon tuzunu ekleyin karıştırın orta ara karıştırarak erimesini sağlayın. Buzluktan çıkan limon ve portakalları kabuğu ile birlikte (Tüm ise küçük modüllere bölerek) rondoya alın. 1-2 dakika çekin.
Kalan 2 litrelik suya bu karışımı ekleyin ve renginin çıkması karıştırın 5 dakika bekleyin 5 dakikayı geçirmeyin. Tülbent yardımı ile süzün çok sıkmayın kabuğun acısı çıkmasın.
Sonra şekerli su ile süzdüğünüz limon portakallı suyu birleştirin şeker ve limon tuzu büsbütün eriyene kadar karıştırın soğutup afiyetle tüketebilirsiniz
1 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
3 litre su
Limonata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle portakal ve limonu buzluğa koyup dondurmamız gerekiyor. Daire halinde dilimleyip atarsanız daha çabuk donar. Güzelce donmazsa limonata acı olur.
Limonata yapmaya başlamadan 15 dakika evvel çıkarmanız kâfi. Eriyip yumuşamaması lazım acı olmaması için.
Öncelikle suyun 1 litresinin içine şeker ve limon tuzunu ekleyin karıştırın orta ara karıştırarak erimesini sağlayın. Buzluktan çıkan limon ve portakalları kabuğu ile birlikte (Tüm ise küçük modüllere bölerek) rondoya alın. 1-2 dakika çekin.
Kalan 2 litrelik suya bu karışımı ekleyin ve renginin çıkması karıştırın 5 dakika bekleyin 5 dakikayı geçirmeyin. Tülbent yardımı ile süzün çok sıkmayın kabuğun acısı çıkmasın.
Sonra şekerli su ile süzdüğünüz limon portakallı suyu birleştirin şeker ve limon tuzu büsbütün eriyene kadar karıştırın soğutup afiyetle tüketebilirsiniz