Limonata Tanımı İçin Gereçler
1 portakal (dondurulmuş)
1 limon (dondurulmuş)
Yarım çay kaşığı limon tuzu
Yarım su bardağı şeker
1 litre su
Limonata Tanımı Yapılışı
Daha ağır olmasını isterseniz portakal ölçüsünü arttırabilirsiniz ve ya dondurulmuş mandalinada kullanabilirsiniz.
Buzluktan çıkardığımız limon ve portakalı 20 dk bekletiyoruz ve robottan geçiriyoruz.
Başka bir kapta 1 litre suya şekeri, limon tuzunu ve robottan çektiğimiz limon ve portakalı koyuyoruz.
Bu suyun içinde 15 dk bekletiyoruz ki rengini versin. Orta ara karıştırıyoruz.
Sonra bir tülbent yahut süzgeç yardımıyla süzüyoruz.
Posasını çok sıkmıyoruz yoksa meyve suyunuz acımtırak olur.
Kış mevsiminde dondurduğunuz portakal, limon ve ya mandalinaları yazın bu halde limonata yaparak serin serin tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun
1 portakal (dondurulmuş)
1 limon (dondurulmuş)
Yarım çay kaşığı limon tuzu
Yarım su bardağı şeker
1 litre su
Limonata Tanımı Yapılışı
Daha ağır olmasını isterseniz portakal ölçüsünü arttırabilirsiniz ve ya dondurulmuş mandalinada kullanabilirsiniz.
Buzluktan çıkardığımız limon ve portakalı 20 dk bekletiyoruz ve robottan geçiriyoruz.
Başka bir kapta 1 litre suya şekeri, limon tuzunu ve robottan çektiğimiz limon ve portakalı koyuyoruz.
Bu suyun içinde 15 dk bekletiyoruz ki rengini versin. Orta ara karıştırıyoruz.
Sonra bir tülbent yahut süzgeç yardımıyla süzüyoruz.
Posasını çok sıkmıyoruz yoksa meyve suyunuz acımtırak olur.
Kış mevsiminde dondurduğunuz portakal, limon ve ya mandalinaları yazın bu halde limonata yaparak serin serin tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun