Limonlu Bar Limon Severler Bu Tarifi Kaçırmasın İçin Malzemeler
Kurabiye hamuru için;
1.5 su bardağı un
175 gram tereyağı yada (Margarin)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Limonlu dolgu için
2 yumurta
2 limonun suyu
Çay kaşığı ucundan zerdeçal
2 limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için;
Pudra şeker
Nane yaprakları
Limon dilimi
Limonlu Bar Limon Severler Bu Tarifi Kaçırmasın Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını bir kaba alın şeker, un ve vanilyayı ilave edip tekrar elde ufalayın eze eze yoğurun sert bir hamur olacaktır. Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamuru elinizle genişletip borcam tepsiye yayalım.
Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Limonlu dolgu için, yumurtaları ve şekeri şeker eriyinceye kadar iyice çırpın.
Üzerine limon suyu zerdeçal ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak unu ilave edip iyice karıştırın.
Fırından çıkardığınız hamuru 10 dakika ılımasını bekleyin sonra üzerine dolguyu döküp, tekrar fırına verin. Yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın. İstediğiniz büyüklükte kesin.
Üzerini pudra şeker limon ve nane yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Limonlu Bar Limon Severler Bu Tarifi Kaçırmasın Fotoğraflı Yapılışı
Kurabiye hamuru için;
1.5 su bardağı un
175 gram tereyağı yada (Margarin)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Limonlu dolgu için
2 yumurta
2 limonun suyu
Çay kaşığı ucundan zerdeçal
2 limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için;
Pudra şeker
Nane yaprakları
Limon dilimi
Limonlu Bar Limon Severler Bu Tarifi Kaçırmasın Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını bir kaba alın şeker, un ve vanilyayı ilave edip tekrar elde ufalayın eze eze yoğurun sert bir hamur olacaktır. Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamuru elinizle genişletip borcam tepsiye yayalım.
Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Limonlu dolgu için, yumurtaları ve şekeri şeker eriyinceye kadar iyice çırpın.
Üzerine limon suyu zerdeçal ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak unu ilave edip iyice karıştırın.
Fırından çıkardığınız hamuru 10 dakika ılımasını bekleyin sonra üzerine dolguyu döküp, tekrar fırına verin. Yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın. İstediğiniz büyüklükte kesin.
Üzerini pudra şeker limon ve nane yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Limonlu Bar Limon Severler Bu Tarifi Kaçırmasın Fotoğraflı Yapılışı