Limonlu Baton Kek Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
1 adet limonun kabuğu rendelenmiş olarak
1, 5 su bardağı un
1/2 (yarım) su bardağı nişasta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
Vanilya
Kabartma tozu
Sosu için :
Yarım limon kabuğu rendesi
Yarım limonun suyu
1 su bardağı pudra şekeri
Limonlu Baton Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurtalar ve şeker çırpılır.
Limon kabuğu rendesi, un, nişasta, süt, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozu eklenip güzelce çırpılır.
Kek karışımı yağlanmış kek kalıbına dökülür.
180 derece fırında 50 dakika pişirilir.
Sosu için limon kabuğu rendesi, limon suyu ve pudra şekeri çırpılır.
Sıcağı çıkan kekin üstüne sos dökülüp servis edilebilir. Afiyet olsun.
3 adet yumurta
1 adet limonun kabuğu rendelenmiş olarak
1, 5 su bardağı un
1/2 (yarım) su bardağı nişasta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
Vanilya
Kabartma tozu
Sosu için :
Yarım limon kabuğu rendesi
Yarım limonun suyu
1 su bardağı pudra şekeri
Limonlu Baton Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurtalar ve şeker çırpılır.
Limon kabuğu rendesi, un, nişasta, süt, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozu eklenip güzelce çırpılır.
Kek karışımı yağlanmış kek kalıbına dökülür.
180 derece fırında 50 dakika pişirilir.
Sosu için limon kabuğu rendesi, limon suyu ve pudra şekeri çırpılır.
Sıcağı çıkan kekin üstüne sos dökülüp servis edilebilir. Afiyet olsun.