Limonlu Bisküvili Pasta Tanımı İçin Gereçler
Muhallebi için;
1 lt + 1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet limon kabuğu rendesi
Limonlu sos için;
2 su bardağı su
Yarım su bardağı limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
7 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Süslemek için;
Hindistan cevizi ve limon dilimleri
3 paket petibör bisküvi
Limonlu Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Muhallebi için tüm gereçler uygun tencereye alınarak kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Un kokusu olmaması için kaynadıktan sonra ortalama 3-4 dk pişirmeye devam edilir.
Pişen muhallebi kare borcam yada kare kalıba yerleştirilmiş bir sıra bisküvi üzerine azar azar dökülür.
Toplamda 4 sıra bisküvi olacak halde tıpkı sürece devam edilir.
Limonlu sos için tüm gereçler tencereye alınarak pişirilir, sos sıcakken muhallebili bisküvi üzerine dökülür.
Yeterlice soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi ve limon dilimleri ile süslenir.
Çok hafif bir tatlı oluyor, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim
Limonlu Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebi için;
1 lt + 1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet limon kabuğu rendesi
Limonlu sos için;
2 su bardağı su
Yarım su bardağı limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
7 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Süslemek için;
Hindistan cevizi ve limon dilimleri
3 paket petibör bisküvi
Limonlu Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Muhallebi için tüm gereçler uygun tencereye alınarak kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Un kokusu olmaması için kaynadıktan sonra ortalama 3-4 dk pişirmeye devam edilir.
Pişen muhallebi kare borcam yada kare kalıba yerleştirilmiş bir sıra bisküvi üzerine azar azar dökülür.
Toplamda 4 sıra bisküvi olacak halde tıpkı sürece devam edilir.
Limonlu sos için tüm gereçler tencereye alınarak pişirilir, sos sıcakken muhallebili bisküvi üzerine dökülür.
Yeterlice soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi ve limon dilimleri ile süslenir.
Çok hafif bir tatlı oluyor, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim
Limonlu Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı